Η Βάσω Μαντζιανίκα θα είναι η βασίλισσα του φετινού Φαρσαλινού Καρναβαλιού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Η Φαρσαλινή Βάσω Μαντζιανίκα θα είναι η φετινή βασίλισσα του Καρναβαλιού στα Φάρσαλα το οποίο θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 4.30 το μεσημέρι.Η κ. Μαντζιανίκα έλκει την καταγωγή της από τα χωριά Σκοπιά και Υπέρεια των Φαρσάλων. Εργάζεται ως φιλόλογος, ενώ είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ΜΑ ChildPsychologyforeducationστο Μητροπολιτικό Κολέγιο. Μιλά δύο ξένες γλώσσες.

Η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου ο οποίος την συνεχάρη, της ευχήθηκε καλή επιτυχία και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Φαρσαλινούς και όχι μόνον, να συμμετάσχουν στο πλήθος εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος για την περίοδο της Αποκριάς, αρχής γενομένης από την Τσικνοπέμπτη.

Από την πλευρά της η κ. Μαντζιανίκα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φαρσάλων και την Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού για την τιμητική πρόταση που της έγινε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για την επιτυχημένη διεξαγωγή του καρναβαλιού και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει σ’ αυτό.

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Φαρσάλων έχει ως εξής:
• ΤηνΤσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Λαού θα λάβει χώρα μουσική εκδήλωση με την «Evita and the ValBoys» να στήνουν ένα πάρτι για όλους!

• Το Σάββατο 9 Μαρτίου ο Δήμος Φαρσάλων μαζί με το Τοπικό Τμήμα Φαρσάλων του Σώματος Ελλήνων Οδηγών αναβιώνουν παλιά αποκριάτικα έθιμα, στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

• Το Σάββατο στις 16 Μαρτίου το μεσημέρι, θα λάβει χώρα παιδική καρναβαλική εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου, όπου ζογκλέρ – κλόουν και αποκριάτικες φιγούρες θα διασκεδάσουν τα μικρά παιδιά, με τα ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων να απασχολούν τα παιδιά με δημιουργικές αποκριάτικες κατασκευές, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Λαού γνωστός DJ θα μας κρατήσει συντροφιά με ένα ποικίλο και κεφάτο μουσικό πρόγραμμα.

• Το «Φαρσαλινό Καρναβάλι 2024» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου από τον Δήμο Φαρσάλων με την ενεργή συμμετοχή κοινοτήτων, πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων και επαγγελματικών φορέων της πόληςκαι της επαρχίας. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16.30 από την οδό Λαρίσης με τους καρναβαλιστές και τα καρναβαλικά τμήματα, χορεύοντας να δημιουργούν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, με κυρίαρχα στοιχεία τη σάτιρα, το γέλιο και τη χαρά για μικρούς και μεγάλους.

• Στο πλαίσιο του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας, στις 18 Μαρτίου θα τηρηθεί η παράδοση με εκδηλώσεις στις κοινότητες της Υπέρειας στη θέση «Χτούρι», του Ναρθακίου στη θέση «Πλατάνα» και των Βρυσιών στην πλατεία του χωριού.xx