Η Ιταλία «χτυπιέται» από κακοκαιρία: Τρεις νεκροί και αρκετοί αγνοούμενοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους τις περασμένες ώρες από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία.

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους, 84 και 85 ετών, που προσπαθούσαν να καθαρίσουν το σπίτι τους από τις λάσπες στην Τοσκάνη, ενώ το τρίτο θύμα, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, ζούσε στην ίδια περιφέρεια, στην πόλη Λιβόρνο.

Έξω από την Φλωρεντία υπερχείλισε ο ποταμός Μπιζέντσιο και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να ανέβουν στους υψηλότερους ορόφους των σπιτιών. Στην πόλη Πράτο, επίσης, πλημμύρισαν μέρος του νοσοκομείου και πολλές ανισόπεδες διαβάσεις.

Ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης, Εουτζένιο Τζιάνι κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για πιθανή υπερχείλιση του μεγάλου ποταμού Άρνο, στο ύψος της πόλης Πίζα. Η Πολιτική Προστασία προσεγγίζει τις πληγείσες περιοχές με φουσκωτές βάρκες.

Στην βόρειο Ιταλία, τέλος, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας δύο άνθρωποι αγνοούνται. Ο ένας, όπως έγινε γνωστό, είναι πυροσβέστης. Γλίστρησε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, ενώ προσπαθούσε να τοποθετήσει σάκκους άμμου για να προλάβει τις καταστροφές.