Η κεντρική ομιλία του Σωκράτη Αλειφτήρα στα Φάρσαλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες μου, θα ήθελα από τα βάθη της καρδίας μου να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ σήμερα.

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση δίνει ένα δυνατό μήνυμα πανελλαδικά ότι τα Φάρσαλα και η Επαρχία μας μπορούν.

Μαζί θα καταφέρουμε να γράψουμε ιστορία εκλέγοντας τον πρώτο Φαρσαλινό Ευρωβουλευτή.

Οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε προσωπικά. Δεν κατάγομαι απλά από τα Φάρσαλα. Μένω εδώ μαζί σας, μοιράζομαι τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες καθημερινές ανησυχίες με όλους εσάς. Είμαι ένας από εσάς…

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου και της στρατιωτικής μου θητείας επέλεξα να γυρίσω στον τόπο μου. Έναν τόπο που αγαπώ και τιμώ καθημερινά. Από το 2004 ασχολούμαι ενεργά με τον πρωτογενή τομέα όντας ενεργός αγρότης. Μία ιδιότητα που διατηρώ ως σήμερα και είμαι πολύ περήφανός για αυτό.

Ως ενεργός και κατά κύριο επάγγελμα αγρότης συμμετέχω σε όλες τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Από το 2019 έχω  την τιμή να στηρίζω τους συναδέλφους μου θεσμικά ως εκπρόσωπος τύπου της Ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής των μπλόκων.

Οι αγώνες μου για το αγροτικό κίνημα είναι το επιστέγασμα της αγάπης μου για την θεσσαλική γη, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την Επαρχία Φαρσάλων. Για να μείνουν ζωντανά τα χωριά μας και για να παραμείνουμε στα χωράφια μας.

Στο εύλογο ερώτημα σας γιατί αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής ανταποκρινόμενος στο τιμητικό κάλεσμα της Προέδρου κυρίας  Ζωής Κωνσταντοπούλου και συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας η απάντηση είναι μία. Θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον τόπο μας. Την Επαρχία Φαρσάλων, την Θεσσαλία μας, τις πόλεις μας και τα χωριά μας.

Σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την περιοχή μας με τις καταστροφικές πλημμύρες, την συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, την καταστροφή των υποδομών και την εν γένη οικονομική κατάρρευση της Θεσσαλικής οικονομίας  αποφάσισα να βγω μπροστά. Για να διεκδικήσουμε μαζί, να διαμαρτυρηθούμε μαζί, να αγωνιστούμε μαζί και για να υπάρχει μια δυνατή φωνή στο πιο ισχυρό κέντρο λήψης αποφάσεων. Στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Η δική  σας Φαρσαλινή φωνή.

Φίλες και φίλοι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι ένας Θεσσαλός αγρότης που δεν αντέχει άλλο να βλέπει τον τόπο του να μαραζώνει. Δεν μας αξίζει αυτή η μοίρα και δεν θα καθίσουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια. Θα την ξαναφτιάξουμε και την Θεσσαλία μας και την Επαρχία Φαρσάλων. Με κόπο, με ιδρώτα και με θυσίες όπως κάνουμε καθημερινά  με τα χωράφια και τα ζώα παραγωγής μας. Σας υπόσχομαι ότι θα δώσω τα πάντα για τον σκοπό αυτό. Γιατί το φώς πάντα νικάει το σκοτάδι!!!

Σήμερα κορυφώνεται και ολοκληρώνεται η κοινή μας προσπάθεια να βγάλουμε τον τόπο μας από την αφάνεια και την απομόνωση. Γιατί όλο αυτό το διάστημα κατά την προεκλογική περίοδο μαζί πορευτήκαμε. Αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα μου και σας είμαι ευγνώμων για αυτό. Αποφασίσαμε μαζί να σταματήσουμε να κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά, μόνο ΜΠΡΟΣΤΑ.

Τις προηγούμενες ημέρες είχα την τιμή να συναντηθώ με τους φορείς της επαρχίας Φαρσάλων. Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο Φαρσάλων για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Θα είμαι δίπλα στον εκάστοτε Δήμαρχο Φαρσάλων και αρωγός στα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου μας. Με ιδέες και προτάσεις όπως έκανα πάντα και μοναδικό γνώμονα ανεξαρτήτως προσώπων το καλό της επαρχίας μας.

Με αγωνιστική και διεκδικητική διάθεση. Με ήθος, με αρχές και με σχέδιο. Σταθερά δίπλα στους Δημότες μας.

Επισκέφτηκα το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων αναγνωρίζοντας την σημασία και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η εν λόγω υπηρεσία. Στην εν λόγω συνάντηση με την διοίκηση του Α.Τ. Φαρσάλων και τους αστυνομικούς υπαλλήλους δεσμεύτηκα ότι θα είμαι αρωγός στο πολυδιάστατο έργο που προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία στην κοινωνία της Επαρχίας Φαρσάλων.

Η μοναδική δημόσια δομή υγείας που έχουμε, το κέντρο υγείας Φαρσάλων, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα των επισκέψεων μου. Πρέπει να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού και να το ενισχύσουμε. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι στυλοβάτης για την ευημερία και υγεία των Φαρσαλινών δημοτών. Θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια του  διευθυντή, του Ιατρικού και διοικητικού προσωπικού του κέντρου υγείας για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας όπως τους επισήμανα στον ουσιαστικό διάλογο που είχαμε.

Ακόμη θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφέρω την ενίσχυση που χρειάζεται ο υποσταθμός του ΕΚΑΒ Φαρσάλων. Χρειάζεται άμεσα προσωπικό ώστε να βγαίνουν οι 24ώρες βάρδιες και να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για οποιοδήποτε περιστατικό στην Επαρχία μας. Γιατί με την υγεία μας δεν παίζουμε!!!

Με την κλιματική κρίση να είναι παρών και να την έχουμε βιώσει για τα καλά με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο στην Επαρχίας μας, η επίσκεψη μου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φαρσάλων κάθε άλλο παρά τυπικού χαρακτήρα ήταν. Ο ρόλος της Πυροσβεστικής είναι πιο σημαντικός από ποτέ και είναι ευλογία που έχουμε στον τόπο μας το πυροσβεστικό κλιμάκιο που στελεχώνεται κατά πλειοψηφία με φαρσαλινούς πυροσβέστες. Η στήριξη μου δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη στο δύσκολο έργο τους. Ότι χρειαστεί ο διοικητής και οι υπάλληλοι του κλιμακίου θα είμαι παρών.

Εκτός όμως από τους δημόσιους φορείς στον τόπο μας εξίσου σημαντικό ρόλο έχουν και οι επαγγελματίες της Επαρχίας Φαρσάλων. Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που συμβάλλουν καθημερινά στην λειτουργία της αγοράς των Φαρσάλων κρατώντας ζωντανό όλο το εμπορικό και επιχειρηματικό κομμάτι της Επαρχίας μας.

Μέσω της συνάντησης μου με τον Εμπορικό Σύλλογο Φαρσάλων θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Ζούμε εδώ και επιβάλλεται να στηρίζουμε εμπράκτως τις δικές μας τοπικές επιχειρήσεις. Ότι αγοράζουμε από την αγορά των Φαρσάλων επιστρέφει με πολλαπλάσια οφέλη στην ίδια μας την μικρή κοινωνία. Είναι η καλύτερη συνήθεια που και εγώ ο ίδιος έχω και πρέπει να γίνει κανόνας για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ισχυρά Φάρσαλα όμως χωρίς ζωντανά και δυνατά χωριά δεν γίνονται. Μέσω αυτής της σύντομής προεκλογικής περιόδου είχα την χαρά και την τιμή να παραβρεθώ σε όλα τα χωριά της Επαρχίας μας. Και είναι ιδιαίτερη η τιμή για εμένα καθώς και εγώ κατάγομαι από ένα χωριό της Επαρχίας μας, το Κατωχώρι.

Επισκέφθηκα τα χωριά της Δημοτικής ενότητας Ναρθακίου. Το Ναρθάκι, τα Δένδρα, το Δίλοφο, την Καλλιθέα,  τον Άγιο Αντώνιο, το Δενδροχώρι,  την Σκοπιά. Τα χωριά της Δημοτικής ενότητας Πολυδάμαντα. Την Βαμβακού, την Ρευματιά, το Σιτόχωρο, το Δασόλοφο, τα Βασιλικά, το Πολυδάμειο, την Ζωοδόχο πηγή, τους Χαλκιάδες, την Σκοτούσσα, τον Άγιο Κωνσταντίνο, το Θετίδιο, την Αμπελειά, την Ερέτρια, την Νεράιδα. Τα χωριά της Δημοτικής ενότητας Ενιπέα. Το Ευίδριο, το Βασιλί, την Κρήνη, την Υπέρεια, το Πολυνέρι, τον Σταυρό, το Ανωχώρι, το Κατωχώρι, τον Άγιο Γεώργιο. Τα γειτονικά χωρία της πόλης μας Αχίλλειο και Βρυσιά. Ανέφερα ένα ένα όλα μας τα χωριά γιατί για εμένα είναι πολιτική προτεραιότητα. Οι κάτοικοι των χωριών κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο μας, τον πρωτογενή μας τομέα και θα είμαι η δική τους φωνή στην επόμενη Ευρωβουλή. Αγαπάμε κάθε τετραγωνικό μέτρο του ευλογημένου μας τόπου και το αποδεικνύουμε με πράξεις.

Είμαστε Φαρσαλινοί και είναι τιμή μας και καμάρι μας. Όμως να μην ξεχνάμε ότι είμαστε και Θεσσαλοί. Η Περιφέρεια μας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σπίτι μας. Για το σκοπό αυτό είχα διαδοχικές συναντήσεις με τους αντιπεριφερειαρχές Λάρισας και Καρδίτσας.

Με την κυρία Γαλλιού έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για τον πληγέντα μας Νομό. Η αποκατάσταση των υποδομών, τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς και οικονομίας είχαν κυρίαρχο ρόλο στον εποικοδομητικό μας διάλογο.

Με τον Κύριο Τέλιο στον γειτονικό μας Νομό στην Καρδίτσα συναντήθηκα σε ιδιαίτερα φιλικό και κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης. Τα αγροτικά θέματα με κορωνίδα την καθυστέρηση των πληρωμών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο τέθηκαν επί τάπητος.

Δεσμεύτηκα με ειλικρίνεια και στους δύο αντιπεριφερειάρχες ότι θα σταθώ αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων της Θεσσαλίας. Μιας Θεσσαλίας που οι πλημμύρες την γύρισαν δεκαετίες πίσω. Με την δική σας στήριξη και ψήφο θα είμαι η φωνή του κάθε Θεσσαλού στην Ευρωβουλή.

Χωρίς να έχω τον χρόνο σύμμαχο κατάφερα να είμαι παρών στον Βόλο και στα Τρίκαλα. Στην Ελασσόνα και στο γειτονικό μας Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας. Συνομίλησα με πολλούς πολίτες όχι σαν πολιτικός αλλά σαν άνθρωπος της διπλανής πόρτας ακούγοντας τους. Γιατί το μεγαλύτερο προσόν σε όποιον πολιτεύεται είναι να ακούει και μετά να πράττει.

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί συντοπίτες μου. Ο αγώνας που δίνουμε από κοινού όμως δεν αφορά μόνο την αγαπημένη μας επαρχία Φαρσάλων και την Θεσσαλία. Είμαι υποψήφιος σε όλη την επικράτεια και μπορώ να ψηφιστώ από τον Έβρο ως την Κρήτη. Σε όποιο σημείο της Ελλάδος και αν ψηφίζει κάποιος μπορεί να με τιμήσει με την ψήφο του. Για το σκοπό αυτό σας παρακαλώ σε όποια περιοχή της Πατρίδας μας έχετε φίλους, συγγενείς και υποστηρικτές της προσπάθειας μας να τους ενεργοποιήσετε. Αξίζει και το τελικό αποτέλεσμα πιστέψτε με θα σας δικαιώσει.

Η υποψηφιότητα μου δεν είναι μία απλή συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές. Δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας. Υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες εκλογής πάντα με σεβασμό στους συνυποψήφιους μου στην Πλεύση Ελευθερίας και στην Πρόεδρο μας κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον τόπο μας να εκλέξει Ευρωβουλευτή. Όπως εκλέξαμε και Βουλευτή Φαρσαλινό ήρθε η ώρα να έχουμε εκπροσώπηση στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Ήρθε η ώρα τα χωριά μας και τα Φάρσαλα να κοιτάξουν μπροστά. Με την στήριξη σας και την αμέριστη συμπαράσταση που έχω βιώσει όλες αυτές τις ημέρες να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής η Δευτέρα θα με βρει εδώ δίπλα σας. Αγρότης θα συνεχίσω να είμαι και ως εκλεγμένος Ευρωβουλευτής. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι όπως όλα αυτά τα χρόνια για τον καλό του τόπου μου και των συνδημοτών μου. Χωρίς αστερίσκους και κομματικές παρωπίδες. Δίπλα στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μισθωτό και τον συνταξιούχο.

Ζήτω την στήριξη σας ως Σωκράτης. Όποια και αν είναι η κομματική σας επιλογή  που είναι πάντα σεβαστή, αξίζει μαζί να κάνουμε την υπέρβαση μαζί. Ποτέ δεν διαχώρισα τους φίλους μου, τους συνδημότες μου, σε αριστερούς και δεξιούς. Είμαστε όλοι Φαρσαλινοί. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά.

Την Κυριακή σας καλώ να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία. Ψηφίζουμε όλοι και ορίζουμε την ζωή μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Δηλώνουμε παρόντες στην γιορτή της Δημοκρατίας και παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την σημερινή συγκέντρωση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την παρουσία σας εδώ σήμερα που είναι συγκινητική. Καλό αγώνα και καλή δύναμη.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΊΖΟΥΜΕ ΦΑΡΣΑΛΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ…