Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό το Πάσχα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Πλησιάζει η αφρικανική σκόνη στη χώρας μας, καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη θα μετατοπιστεί από την Ιταλία και την Κεντρική Μεσόγειο προκαλώντας έντονο επεισόδιο.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα
Ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή καθώς θα σκαρφαλώσει στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Βοιωτία, τη Θεσσαλία αλλά και την Βόρεια Κρήτη

Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Τρίτη και Τετάρτη αναμένονται έντονες λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται αρκετές βροχές καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη ενώ πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Η πρώτη εικόνα για τον καιρό Πάσχα
Καθώς θα πηγαίνουμε προς στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση κακοκαιριών από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ο καιρός τη Mεγάλη εβδομάδα αλλά και το Πάσχα, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις, με τον υδράργυρο να πέφτει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κοντά δηλαδή από 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Τα στοιχεία δεν θα είναι επικίνδυνα ωστόσο θα έχουμε έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει μέχρι και το Πάσχα.

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.xx