Κέλλας σε Παπαθανάση: «Να ενταχθούν Λάρισα-Φάρσαλα-Κιλελέρ στις ειδικές περιοχές ενίσχυσης του ΕΣΠΑ 2021-2027»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Συνάντηση εργασίαςείχε οΧρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, με τον Νίκο Παπαθανάση, Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά από αλλεπάλληλα τηλέφωνα που δέχτηκε από επιχειρηματίες και μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας, έθεσε στον κ. Παπαθανάση το θέμα της εξαίρεσης πολύπαθων πλημμυροπαθών περιοχών του νομού Λάρισας από τη λίστα των αναρτημένων ειδικών περιοχών ενίσχυσης.
Ο κ. Κέλλας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:«δήμοι του νομού Λαρίσης, που επλήγησαν σημαντικά, τόσο από τις καταστροφές του “Ιανού”, όσο και από εκείνες του “Daniel”, όπως η Λάρισα, τα Φάρσαλα και το Κιλελέρ αδίκως δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες ειδικών περιοχών ενίσχυσης των προγραμμάτων «Ενίσχυσης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυσης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα».

OΠρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ζήτησε να συμπεριληφθούν οι ως άνω περιοχές του νομού Λαρίσης σε εκείνες, που θα επιδοτηθούν με επιπλέον προσαύξηση 10%, από το ήδη προβλεπόμενο ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (45%), αφού έχουν χαρακτηριστεί«πλημμυροπαθείς», όπως ορίζουν οι σχετικοί οδηγοί του προγράμματος. Σημείωσε, δε, ότι στην ανάρτηση περιλαμβάνονται ήδη οι δήμοι Αγιάς, Τεμπών, Ελασσόνας, Τυρνάβουκαι όλος ο νομός Μαγνησίας.

Ο κ. Υπουργόςαφού άκουσε με προσοχή τον κ. Κέλλα, κατανόησε το δίκαιο αίτημά του και δήλωσε ότι είναι θετικός στη συμπερίληψη και των δήμων Λαρισαίων, Φαρσάλων και Κιλελέρ στους πίνακες των ειδικών περιοχών ενίσχυσης.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Χρήστος Κέλλας, δήλωσε:
«Μετέφερα στον φίλο, Αν.Υπουργό Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, το αίτημα πολλών επιχειρήσεων του νομού – μελών του Επιμελητηρίου Λάρισας, να ενταχθούν οι πληγείσες περιοχές των δήμων Λαρισαίων, Φαρσάλων και Κιλελέρ στους πίνακες των ειδικών περιοχών ενίσχυσης. Ευχαριστώ τον κ. Παπαθανάση για την άμεση ανταπόκρισή του και τη θετική του αντιμετώπιση, ως προς το ζήτημα, που του έθεσα».xx