Κέλλας: «Η Κυβέρνηση στηρίζει τη δημόσια υγεία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο Υπουργείο Υγείας.Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την αρτιότερη λειτουργία των δυο νοσοκομείων της Λάρισας, με τον κ. Κέλλα να υπογραμμίζει τις ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα στην ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας)Παίδων, που ολοκληρώνεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία της.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έθεσε, στη συνέχεια, το θέμα του clawback στα εργαστήρια, που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας το 52% και έχει οδηγήσει σε κατάρρευση τα διαγνωστικά κέντρα, φέρνοντας σε δεινή οικονομική θέση τους εργαστηριακούς ιατρούς.

Ο Υπουργός, αφού συμφώνησε ότι το clawback αποτελεί μείζον θέμα, σημείωσε ότι κατατέθηκαν ήδη επιπλέον 30 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του κατά 10 μονάδες.Προσέθεσε, δε, ότι για τη φετινή χρονιά μελετά τρόπους, πέραν της εφαρμογής των διαγνωστικών πρωτοκόλλων, ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Λαρισαίος πολιτικόςέθεσε, ακόμα, το ζήτημα της παράτασης της θητείας του προσωπικού των νοσοκομείων, που έχουν προσληφθεί, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με τον κ. Γεωργιάδη να ανταποκρίνεται θετικά.

Οι δυο πολιτικοί συνομίλησαν, τέλος, για την υπουργική απόφαση για την επικείμενη λειτουργία απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων, που αναμένεται να αποσυμφορήσει τη λίστα των χειρουργείων στα νοσοκομεία.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Υγείας, ο Χρήστος Κέλλας κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και δήλωσε:
«Συζητήσαμε με τον φίλο, Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για σημαντικά ζητήματα, που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια της Λάρισας, αλλά και όλης της Χώρας.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Γεωργιάδη για την θετική του στάση απέναντι στα ζητήματα, που συζητήθηκαν. Θα παραμείνουμε σε συνεχή επικοινωνία, για να διασφαλίσουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών δημόσιας υγείας, με σεβασμό πάντα στο έργο όλων των εργαζομένων στην υγεία. Η Κυβέρνηση στηρίζει τη δημόσια υγεία, με κάθε τρόπο».xx