Κέλλας με Ταχιάο για φράγμα Σκοπιάς και αποκατάσταση υποδομών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

«Επισκέφτηκα τον φίλο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, με τον οποίο συζητήσαμε για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των υποδομών στο νομό της Λάρισας, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία.Συμφωνήσαμε ότι, τόσο τα δομικά, όσο και αντιπλημμυρικά έργα είναι απαραίτητα για να μπορέσει να ορθοποδήσει η τραυματισμένη περιφέρειά μας, μετά τις εκτεταμένες ζημιές, που της προκάλεσε ο «Daniel».

Τόνισα, ιδιαίτερα, στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα επίσπευσης και αποπεράτωσης του εμβληματικού έργου της κατασκευής φράγματος στη Σκοπιά Φαρσάλων, προκειμένου να «διαλυθεί» η παραφιλολογία που αναπτύχθηκε προσφάτως, σχετικά με την πορεία του έργου. Άλλωστε, η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αυτά τόνισε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας μετά την συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με τηνάμεση αποκατάσταση των μεγάλων έργωντου νομού Λάρισας.

Ειδικότερα, οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν στην άμεση κατασκευή των γεφυρών του Παλαιοπύργου και της Αμπελιάς Φαρσάλων, με τη διαδικασία της μελέτης- κατασκευής, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Συζήτησαν ακόμα για την επικείμενη αποκατάσταση των γεφυρών στο Καστράκι, στον Άγιο Αντώνιο και στο Δίλοφο Φαρσάλων, καθώς και στη Νέα Λεύκη του Δήμου Κιλελέρ, στο ρέμα Γκουσμπασανιώτη, έργα και αυτά πρώτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για έναν αριθμό συνολικά 24 γεφυρών, που βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα.

Στη συνέχεα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο φράγμα της Σκοπιάς, το οποίο ο κ. Κέλλας χαρακτήρισε ως «εμβληματικό, εθνικής σημασίας έργο, με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Ο κ. Ταχιάος ενημέρωσε τον κ. Κέλλα ότι μέχρι σήμερα έχουν συναφθεί τρείς συμβάσεις παροχής τεχνικών υπηρεσιών για την υλοποίηση του έργου.

Σημείωσε, δε, ότι για την έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, στη Β’ φάση του διαγωνισμού ΣΔΙΤ, ανατίθεται η σύμβαση παροχής τεχνικών υπηρεσιών για υδραυλικές μελέτες, τοπογραφική αποτύπωση και, ιδίως, για την εκπόνηση της μελέτηςτων περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 ευρώ.

Οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία για την αποκατάσταση των υποδομών και την πρόοδο των κατασκευαστικών έργων και, ιδιαίτερα, του φράγματος της Σκοπιάς.XX