Κέλλας: «Ναυαρχίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το δημόσιο Πανεπιστήμιο»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Στην εορταστική εκδήλωση ανάληψης καθηκόντων των νέων Πρυτανικών Αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρέστηο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αφού συνεχάρη τον νέο Πρύτανη, Καθηγητή Καρδιολογίας, κ. Γεράσιμο Σιάσο, τους Αντιπρυτάνεις, κ.κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, Χρήστο Καραγιάννη, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας, Σοφία Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας και Αριστείδη Σάμιτα, Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο σπουδαίο έργο που έχουν να επιτελέσουν στο ιστορικότερο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Χώρας».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε την εξής δήλωση:
«Με μεγάλη χαρά βρέθηκα σήμερα στην εκδήλωση για την ανάληψη καθηκόντων των νέων Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον αγαπητό φίλο και εκλεκτό συνάδελφο ιατρό, ΚαθηγητήΓεράσιμο Σιάσο, τον νεότερο Πρύτανη στην ιστορία του ΕΚΠΑ και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στα απαιτητικά καθήκοντα που αναλαμβάνει. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται πάντα δίπλα στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει και ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, «το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι η Ναυαρχίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα». Για αυτό και το στηρίζουμε με κάθε τρόπο:αυξάνοντας τη χρηματοδότηση, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και προσδίδοντάς του διεθνή χαρακτήρα».xx