Κέλλας σε Γενική Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων: «Αύξηση προϋπολογισμού του Αναπτυξιακού Νόμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

– Ένταξη και των επιλαχόντων για τις Θεσσαλικές επιχειρήσεις»

Συνάντηση εργασίας είχε ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, με την Βίκυ Λοΐζου, Γενική Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά και από επικοινωνία που είχε με επιχειρηματίες και μέλη των Συνδέσμων Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, έθεσε στην Γενική Γραμματέα το θέμα της ανάγκης της αύξησης του προϋπολογισμού του Καθεστώτος Ενισχύσεων «Μεταποίηση- Εφοδιαστική Αλυσίδα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Ο κ. Κέλλας ανέφερε χαρακτηριστικά στην κα. Λοΐζου: «στον οριστικό πίνακα κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων, που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση- Εφοδιαστική Αλυσίδα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμόν 74086/21-7-2022 προκήρυξης (1η Προκήρυξη), εντάσσονται τελικά μόνο 68 επενδυτικά σχέδια από τα 118 καταρχήν εντασσόμενα, σύμφωνα με τον προσωρινό πίνακα.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δε, διαπιστώνεται μεγάλος αριθμός επενδυτικών σχεδίων που δεν περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα, ενώ είχαν αξιολογηθεί θετικά».

O Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε: «λόγω των πιεστικών αναγκών των επιχειρήσεων, επιβάλλεται η αναζήτηση πρόσθετων πόρων για την ικανοποίηση της αυξημένης ζήτησης, που υπήρξε στην 1η προκήρυξη του προγράμματος «Μεταποίηση- Εφοδιαστική Αλυσίδα» και η ένταξη και των επιλαχόντων».

Ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε, ακόμα«για τον νομό Λαρίσης, αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλία, πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, αφού οι προτεινόμενες επενδύσεις θα έχουν σημαντικό αποτύπωμα στην περιοχή.

Θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα βοηθήσουν στην επούλωση των καταστροφικών συνεπειών των φαινομένων “Daniel” και “Elias”, που έπληξαν τη Θεσσαλία».

H κα. Λοΐζου,αφού άκουσε με προσοχή τον κ. Κέλλα, συμφώνησε μαζί του ότι εξαντλήθηκε ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος, αφήνοντας χωρίς ενίσχυση σημαντικά επενδυτικά σχέδια και τον ενημέρωσε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας θα έρθει σε συνεννόηση με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση, ώστε να αυξηθεί ο σχετικός προϋπολογισμός.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Χρήστος Κέλλας, δήλωσε:
«Έθεσα στην Γενική Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Βίκυ Λοΐζουτο δίκαιο αίτημα πολλών επιχειρήσεων του νομού- μελών τουΣυνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιώννα αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «Μεταποίηση- Εφοδιαστική Αλυσίδα» του Αναπτυξιακού Νόμου.

Μια τέτοια αύξηση, θα επέτρεπε την ενίσχυση περισσότερων αξιόλογων επενδυτικών σχεδίων. Ιδιαίτερα, μάλιστα, για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, θα έδινε «νέα πνοή» στην οικονομία της περιοχής, που επλήγη σημαντικά από τις επιπτώσεις των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων “Daniel” και “Elias”. Ευχαριστώ την κα. Λοΐζου για την θετική ανταπόκριση».



XX