Κέλλας σε Πρωτοψάλτη, Γεωργιάδη: “Η Θεσσαλία στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Να περιληφθεί η Θεσσαλία στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων- Ανέργων και των οικογενειών αυτών περιόδου 2023-2024 ζήτησε ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας.

Ο κ. Κέλλας, μετά από επικοινωνία με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, απέστειλε σχετική επιστολή, την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε αυτήν, αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει η Θεσσαλία, εξαιτίας των σοβαρών επιπτώσεων, που είχε το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο Danielστην οικονομική, κοινωνική ζωή, αλλά και στον τουρισμό του τόπου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε να συμπεριληφθούν η Λάρισα, καθώς και όλοι οι νομοί της Θεσσαλίας στους προορισμούς με αυξημένες διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή και προσαυξημένη επιδότηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημείωσε δε ότι η συμπερίληψη αυτή επιβάλλεται και για λόγους ίσης αντιμετώπισης ομοίων καταστάσεων, μιας και με την υπ’ αριθμόν 1223852/23.10.2023 απόφαση της κυρίας Υποδιοικήτριας της ΔΥΠΑ τροποποιήθηκε η Δημόσια Πρόσκληση 14/2023, συμπεριλαμβάνοντας το νομό του Έβρου, λόγω των πυρκαγιών, που προκλήθηκαν στην περιοχή.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη
Κοινοποίηση: κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Aξιότιμε κύριε Διοικητά,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε,η Θεσσαλία βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση, εξαιτίας των σοβαρών επιπτώσεων που είχε το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο Danielστην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, που ασφαλώς έχει επηρεάσει σημαντικά και τον τουρισμό της περιοχήςζητώ να τροποποιήσετε το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων- Ανέργων και των οικογενειών αυτών περιόδου 2023-2024, προκειμένου να συμπεριληφθούν η Λάρισα, καθώς και όλοι οι νομοί της Θεσσαλίας στους προορισμούς με αυξημένες διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή και προσαυξημένη επιδότηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτό, άλλωστε, επιβάλλεται και για λόγους ίσης αντιμετώπισης ομοίων καταστάσεων, μιας και με την υπ’ αριθμόν 1223852/23.10.2023 απόφαση της κυρίας Υποδιοικήτριας της ΔΥΠΑ τροποποιήθηκε η Δημόσια Πρόσκληση 14/2023, συμπεριλαμβάνοντας το νομό του Έβρου, λόγω των πυρκαγιών, που προκλήθηκαν στην περιοχή.

Αναμένω την θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μου.
Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Κέλλας
Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας