Καιρός: Υποχωρεί από αύριο το κύμα ζέστης, αλλά για λίγο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Αρκετά ζεστή θα είναι και σήμερα η μέρα, ενώ σταδιακά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λόγω των δυνατών ανέμων που αναμένονται το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας όμως αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα θα είναι μία αρκετή ζεστή ημέρα για την ανατολική και ηπειρωτική Ελλάδα, θα βλέπουμε θερμοκρασίες γύρω στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα έχουμε κάποιες συννεφιές που θα δώσουν και κάποιες τοπικές βροχές.

Και την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα συναντήσουμε αστάθεια στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Μπορεί η μέρα να ξεκινάει με ηλιοφάνεια και καλές καιρικές σταδιακές συνθήκες, ωστόσο το απόγευμα θα βλέπουμε βροχές και καταιγίδες.

Υποχωρεί σιγά σιγά και η ζέστη για να πάμε σε ένα Σαββατοκύριακο, με κυριότερο χαρακτηριστικό η επικράτηση των βοριάδων, μελτεμιών μέσα στο Αιγαίο, κοντά στα 6 με 7 μποφόρ, το οποίο θα κάνει πιο υποφερτή τη ζέστη.

Η περισσότερη ζέστη θα εστιάζεται κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα με 36 και 37αρια.

Επομένως, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σε ότι αφορά την ημέρα των ευρωεκλογών, πολύ καλές καιρικές συνθήκες, αν θα εκδηλωθούν κάποιες μπόρες το απόγευμα σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.

Βοριαδάκι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ, περισσότερη δροσιά στα ανατολικά, περισσότερη ζέστη στα ανατολικά.

Υποχωρεί λίγο το κύμα ζέστης και από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πάλι μία άνοδο της θερμοκρασίας, όπου θα προσεγγίσουμε πάλι θερμοκρασία τιμές 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.xx