ΚΚΕ ΚΟΒ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Ανακοίνωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τιμάμε τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, Τιμάμε τον Νοέμβρη του 1973 γιατί ο λαός έδειξε την δύναμή του απέναντι στην χούντα των συνταγματαρχών, απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ο λαός, με τους αγώνες και τις θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Η δύναμη βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος και όχι στην αυταπάτη ότι μπορεί να αλλάξει προς όφελός μας. Αυτά τρόμαξαν τη χούντα.

Αυτά τρομάζουν πάντα όσους θέλουν τον λαό, τους νέους ανθρώπους “στην αναμονή” και όχι “πρωταγωνιστές” στην πάλη για τη ζωή που έχουν ανάγκη. Με τη στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απριλίου 1967, η εξουσία δεν άλλαξε χέρια. Άλλαξε μορφή υπηρετώντας τα ίδια συμφέροντα, των καπιταλιστών και των διεθνών τους συμμάχων, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Τιμάμε όλους όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν από τη χούντα. Η αλύγιστη στάση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών στις εξορίες και τις φυλακές κράτησε αναμμένη τη φλόγα του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, η καταστολή του με δεκάδες νεκρούς ήταν η αρχή του τέλους της χούντας. Κάτω από το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου, το 1974, η χούντα κατέρρευσε.

Τα μηνύματα αυτής της εξέγερσης μας διδάσκουν την ανάγκη της απεμπλοκής της χώρας μας από τους πολέμους που διεξάγονται στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει η χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο πολέμων παρέχοντας βάσεις στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για την επίτευξη των δολοφονικών τους σχεδίων ενάντια στους λαούς.

Να πάψει η στήριξη της κυβέρνησης στο κράτος του Ισραήλ το οποίο δολοφονεί χιλιάδες παιδιά στην Παλαιστίνη. Η επέτειος του Πολυτεχνείου φέτος συμπίπτει με το έγκλημα που διαπράττεται αυτές τις μέρες στην Παλαιστίνη με τις εκατόμβες νεκρών και διαχρονικά εδώ και δεκαετίες με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών με πογκρόμ, φυλακίσεις και βασανιστήρια.

Τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής του κράτους του Ισραήλ εκτός από τους Παλαιστινίους και τους λαούς των γειτονικών κρατών την βιώνει και ο ίδιος ο λαός τους Ισραήλ.Θα φωνάζουμε τα συνθήματα του Πολυτεχνείου τα οποία είναι επίκαιρα στο σήμερα ενάντια στην πολιτική του κέρδους, που θυσιάζει τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας στα Τέμπη, που καταστρέφει την ομορφιά – τον φυσικό πλούτο της χώρας μας δίνοντάς τον βορά στα επιχειρηματικά σχέδια, που καίει τα σπίτια μας, που αδιαφορεί για τον λαό και τον αφήνει έρμαιο στην τύχη του απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, στις πλημμύρες και στις φωτιές.

Με πλειστηριασμούς και εξώσεις μας παίρνει τα σπίτια μας και την ίδια στιγμή μας μετατρέπει σε ζητιάνους πετώντας μας διάφορα επιδόματα για την αντιμετώπιση τάχα της ακρίβειας. Την ίδια στιγμή απαξιώνουν τα πανεπιστήμια πού έχουν τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό, τεχνικό και εργαστηριακό προσωπικό, δεν υπάρχουν εστίες για τους φοιτητές.

Δεν θα κάνουμε ησυχία όπως θέλει η κυβέρνηση για να επιβάλει τα σχέδια της για το τσάκισμα της ζωής του λαού μας. Δεν θα φιμώσουμε την φωνή μας στο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ όπως θέλει η κυβέρνηση.

Θα κρατήσουμε ψηλά την σημαία της Παλαιστίνης δεν θα την υποστείλουμε, η νεολαία της Ελλάδας και οι εργαζόμενοι της δεν θα κάνουν ησυχία όπως θέλουν αυτοί. Κάνουμε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν σκοτώνονται!!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ! Τα μηνύματά του πάντα ΕΠΙΚΑΙΡΑ!

Η ΚΟΒ ΚΚΕ ΦΑΡΣΑΛΩΝ τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα καταθέσει στεφάνι στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Φάρσαλα, την Παρασκευή στις 10.30 πμ.