ΚΚΕ Φαρσάλων: Τίμησαν τους 40 απαγχονισθέντες πατριώτες στο “Ορμάν Μαγούλα”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους σαράντα απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα και τους συνεργάτες τους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μάη, στη θέση “Ορμάν Μαγούλα”, στον Κάτω Δασόλοφο, από την κομματική οργάνωση Φαρσάλων του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χρονικό των γεγονότων από το μέλος του γραφείου της ΚΟΒ ΚΚΕ Γρίβα Βασίλη και ακολούθησε ομιλία από τη γραμματέα της ΚΟΒ ΚΚΕ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Κατσακιώρη Κατερίνα, όπου τονίστηκε μεταξύ άλλων ο ρόλος του ΚΚΕ στη συντριβή του φασισμού και την απελευθέρωση από τον ξένο κατακτητή.

Αιτία του 2ου παγκόσμιου πολέμου ήταν οι αντιθέσεις στις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες και η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, όπως συμβαίνει και στις μέρες μας, καθώς τα χαώδη αντικρουόμενα συμφέροντα που κυριαρχούν μεταξύ των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και τα κράτη που τους αντιπροσωπεύουν μπλέκονται μεταξύ τους σ’ενα κουβάρι και μάλιστα στη γειτονιά μας στην Αν.Μεσόγειο.

Τονίστηκε η ανάγκη απεμπλοκής της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία από Ε.Ε, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, καταδίκασε το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ για το έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευροεκλογές του Ιούνη για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, να δυναμώσει η σύγκρουση με την πολιτική Ε.Ε- κυβέρνησης, που έχει τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων.

Η εκδήλωση έκλεισε με το προσκλητήριο των νεκρών και κατάθεση στεφάνου από το μέλος της ΚΟΒ ΚΚΕ, Λάκη Κούδα.xx