Κοπή Βασιλόπιτας για την Κ.Ο. Φαρσάλων του ΚΚΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η κομματική οργάνωση Φαρσάλων του ΚΚΕ την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Η γραμματέας της οργάνωσης κ. Κατσακιώρη Κατερίνα αφού ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη, αναφέρθηκε στα γεγονότα που χαρακτήρισαν τη χρονιά που μας πέρασε, όπως οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην Ουκρανία και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, την παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, την εξαγγελία ιδ. πανεπιστημίων.

Χρονιά νέας φοροκαταιγίδας, ακρίβειας και έντασης της ενεργειακής φτώχειας για τα λαϊκά νοικοκυριά χαρακτήρισε το 2024.

Τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων και εφαρμόζοντας τις οδηγίες της ΕΕ, θα πλήξει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, με το νέο φοροληστρικό νομοσχέδιο για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, με τα πολύχρωμα τιμολόγια και την αύξηση του ρεύματος, με την ιδιωτικοποίηση του νερού που προωθεί, με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας, αλλά και με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αναφέρθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες λέγοντας ότι τεσσεράμισι μήνες μετά πολλά προβλήματα δεν έχουν λυθεί, ενώ ταυτόχρονα το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής που προωθούν κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, προαναγγέλλει νέες καταστροφές αφού κινείται στη γνωστή λογική “κόστους-όφελους”.

Ενώ προωθούνται αλλαγές στη χρήση γης και στην αγροτική καλ/γεια με στόχο το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών. Τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης με την οργάνωση και το ΚΚΕ μιας και μόνο το κόμμα ήταν μπροστά στους αγώνες και στις διεκδικήσεις για να συνεχίσει να αγωνίζεται για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Τέλος αναφέρθηκε στο έγκλημα που γίνεται στη Παλαιστίνη από το Ισραήλ και τις Αμερικονατοϊκές δυνάμεις, στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας από την πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, που είναι εγκληματική για τον ελληνικό λαό, και στην ανάγκη να ταχθεί ο καθένας απέναντι από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, στο πλευρό του Παλαιστινιακού και των άλλων λαών, στη πάλη για καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Ακολούθησε προβολή βίντεο της ΚΝΕ για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη, και τη περιγραφή της ζωής στη Παλαιστίνη από τον ελληνοπαλαιστίνιο φοιτητή Ραχημ Σιχα ,μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.