Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για 7η φορά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξάγεται στο Ρίμινι της Ιταλίας, με μια εκπληκτική προσπάθεια για την οποία συγκέντρωσε 15 βαθμούς.

Στις 21 Αυγούστου του 2022, στη Γερμανία, ο Λευτέρης Πετρούνιας ισοφάρισε την επίδοση του ούγγρου σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου, Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε το απόλυτο ρεκόρ των έξι τίτλων στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Απόψε, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης έπειτα από σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των κρίκων, όπου έφτασε τα εννέα μετάλλια στη διοργάνωση, εκ των οποίων 7 χρυσά και δύο χάλκινα.

Ο έλληνας γυμναστής πέρασε με την καλύτερη επίδοση από τον προκριματικό (14,966 βαθμοί) στον τελικό, συγκέντρωσε 15, ξεπερνώντας τον κύριο αντίπαλό του και περσινό πρωταθλητή Ευρώπης στην Αττάλεια, Αντέμ Ασίλ (Τουρκία), ο οποίος συγκέντρωσε 14,900 βαθμούς.xx