ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ελπίδα για βελτίωση της ψυχικής υγείας μέσα στο 2024

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

«Το 2024 να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στον κρίσιμο τομέα της ψυχικής υγείας, τον οποίο και εσείς στηρίζετε με τις δράσεις σας» εύχεται ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας κ. Αικατερίνη Σακελλαρίου, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμά του, αφού εκφράζει τη λύπη του διότι, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση, επισημαίνει ότι «αναμφίβολα, οι σοβαρές κρίσεις των περασμένων ετών που ταλαιπώρησαν τη χώρα μας, αρχικώς η οικονομική και εν συνεχεία της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, επέδρασαν αρνητικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι, και μοιραία επηρέασαν αρνητικά την ψυχική υγεία πολλών συνανθρώπων μας.

Επιπλέον, η κρίση ορθών κοινωνικών προτύπων, η κακή χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, η υποχώρηση της αλληλεγγύης δυσχεραίνουν περαιτέρω το ψυχικό περιβάλλον το οποίο βιώνουμε. Οδυνηρή απόδειξη αυτής της πραγματικότητας είναι η αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής αλλά και νεανικής βίας.

Πρόκειται για φαινόμενα τα οποία απαιτούν μια ριζική αντιμετώπιση, με τη συνεργασία αφενός της Πολιτείας, με τα εργαλεία και τους πόρους που διαθέτει, και αφετέρου των διαφόρων αρμόδιων κοινωνικών φορέων αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Η κυβέρνηση έχει δείξει εξ αρχής ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της ορθής διαχείρισης του τομέα της ψυχικής υγείας. Ως εκ τούτου, αν και πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό και σύνθετο ζήτημα, ελπίζουμε ότι στο πεδίο αυτό θα δούμε σύντομα σημάδια βελτίωσης».

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εύχεται στα μέλη του Συλλόγου «καλή χρονιά, ειρήνη, υγεία, ευτυχία στις οικογένειές σας, που είναι το διαχρονικό και αναντικατάστατο κύτταρο της κοινωνικής ζωής, και καλή επιτυχία στο όμορφο έργο που επιτελείτε».xx