Με μεγάλη επιτυχία η ονοματοδοσία δρόμου στο Δασόλοφο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του κεντρικού δρόμου του Δασολόφου, Ιατρού Γεωργίου Στεργίου, όπου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας αλλά και εκτός αυτής, δεν έπεφτε καρφίτσα στην συγκινητική αυτή εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι – ιατρικοί επιστήμονες και σύσσωμοι οι συγχωριανοί του αείμνηστου Γεώργιου Στεργίου παρευρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια μετέβησαν όλοι για την τελετή έναρξης εις μνήμη προσφοράς του Γεωργίου Στεργίου που συμμετείχε ουσιαστικά στην επιτυχημένη έρευνα φαρμάκων κοκτέιλ για τον ιό του AIDS.

Μέσα σε μία άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, συνάδελφοί του και άλλοι ομιλητές διηγήθηκαν το βίο του ιατρού όπου κυριάρχησε η μεγάλη ευαισθησία του ως άνθρωπος και δεύτερον ως επιστήμονας.

Φυσικά, σε μία φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, τόσο η οικογένειά του όσο οι ομιλητές και παρευρισκόμενοι ξέσπασαν αρκετές φορές με λυγμούς ανακαλώντας στη μνήμη τους τον “άνθρωπο” Γιώργο Στεργίου.

Το καλοσώρισμα και την παρουσίαση ανέλαβε η κ. Ευαγγελία Ντοκούζη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δασολόφου, κ. Νίκος Φωτίου. Αμέσως μετά ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρώην Πρόεδρο, κ. Βασιλόπουλο Χρήστο. Τον Δήμο Φαρσάλων εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος, κ. Σοφία Χατζηπλή όπου και χαιρέτησε την εκδήλωση.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Τριανταφύλλου Ευρυπίδης. Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία της κ. Βασιλαρά Φούλα, διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Υγεία Αθηνών.

Η κόρη του κ. Στεργίου, Σοφία, με τη σειρά της σε μια συγκινητική ομιλία καθήλωσε όλους. Τον λόγο επίσης πήρε ο ιατρός κ. Δημήτριος Στεργίου, Ειδικός Γενικής Ιατρικής.

Ακολούθησε ομιλία του κ. Στάθη Σπανού, κουμπάρου και φίλου της οικογένειας Στεργίου. Κατόπιν ο κ. Γεώργιος Σπανός πήρε τον λόγο όπου αφηγήθηκε στιγμές από τα χρόνια που πέρασε με τον τέταρτο αδερφό του αείμνηστου.

Ο κ. Παπαδόπουλος Αντώνιος, Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων της Δ΄ Παθολογικής Πανεπ. Κλινικής Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ”, παρουσίασε το έργο και την προσφορά του Στεργίου τα χρόνια που υπήρξε δίπλα του ως φοιτητής και αργότερα ως ειδικευόμενος.

Στη συνέχεια η κ. Ζαμάνη Δήμητρα πήρε τον λόγο και χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους.

Tέλος η σύζυγος του κ. Στεργίου, Μαρία, ευχαρίστησε το Σύλλογο και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Με το πέρας των ομιλιών, όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στο κεντρικό δρόμο για την αποκάλυψη των ειδικών πινακίδων που σήμερα φέρνει το όνομα, Ιατρού Γεωργίου Στεργίου.xx