Μητσοτάκης στη Βουλή: Ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 950 ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί γι’ αυτή την κυβέρνηση απόλυτη προτεραιότητα, είπε κατά την αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε την εικόνα του πληθωρισμού τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία υπήρξε μία περίοδος που ήταν χαμηλότερος ανάμεσα σε χώρες της Ευρωζώνης.

«Η εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο σφράγισαν τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης. Μέσα από τολμηρή πολιτική αναχαιτίσαμε τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, τώρα έχει φτάσει η τιμή του στα προ κρίσης επίπεδα, αλλά το πρόβλημα επιμένει στον πληθωρισμό των τροφίμων. Το χαρακτήρισε ένα δύσκολο στοίχημα που για να κερδηθεί χρειάζεται ρεαλισμό και γνώση της πραγματικότητας.

Αρχικά μπορέσαμε και αναχαιτίσαμε τις αυξήσεις στο ρεύμα. Σήμερα οι τιμές έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα και να έχει μετριαστεί η κριτική. Όμως η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα επιμένει στον πληθωρισμό των τροφίμων

Η ακρίβεια είναι το βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Η συζήτηση ίσως μας δώσει μια ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε βάσει στοιχείων και αριθμών ώστε οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια που μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή που νιώθουν, να ενημερωθούν για τα αναχώματα που έχουμε υψώσει».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να μπει φρένο στις κερδοσκοπικές τακτικές των εταιρειών που δεν συνδέονται μόνο με τα ευρωπαϊκά κόστη.

Αυτό που ακούω από την αντιπολίτευση είναι μια σκληρή κριτική.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε πέντε μύθους. Πρώτος μύθος ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη. Επ’ αυτού είπε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε όλον τον κόσμο μετά την περίοδο της πανδημίας. «Η ελληνική οικονομία δεν λειτουργεί εν κενώ. Το να μιλάμε για ακρίβεια Μητσοτάκη είναι επιεικώς παραπλανητικό. Σας διαψεύδει η πραγματικότητα».

Απευθυνόμενος στη Θεοδώρα Τζάκρη, είπε πως έχετε ψηφίσει όλα τα μνημόνια. «Ακούστε την άλλη άποψη. Αμέσως ειρωνεία».

Αναφερόμενος στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και είναι στα 830 ευρώ και θα πάει στα 950 ευρώ. Είναι ένα ανάχωμα.xx