Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ: Οφείλουμε στη νέα γενιά έναν πιο ασφαλή κόσμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

«Εύχομαι η χρονιά που θα καλωσορίσουμε σε λίγες ώρες να είναι προπαντός ειρηνική, να σιγήσουν τα όπλα και να επικρατήσει η λογική και η διπλωματία. Η ανθρωπότητα πρέπει να βρει έναν κοινό βηματισμό, μέσα από την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία. Το οφείλουμε πρωτίστως στην νέα γενιά, στα παιδιά που πρέπει να κληρονομήσουν έναν πιο ασφαλή κόσμο». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τον Τύρναβο, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Θεσσαλομάρτυρα Άγιο Γεδεών.

Η ορθόδοξη πίστη χαλύβδωσε την ελληνική συνείδηση
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι ο νεομάρτυρας Γεδεών, με τον μαρτυρικό του θάνατο τρία μόλις χρόνια πριν την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, όπως και όλο το νέφος των νεομαρτύρων της Τουρκοκρατίας, αποδεικνύει την αδιάσπαστη σχέση ελληνισμού και ορθοδοξίας.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός και αναντίρρητη ιστορική αλήθεια ότι ήταν η ορθόδοξη πίστη που χαλύβδωσε την ελληνική συνείδηση, ώστε όχι μόνον να ανταπεξέλθει στην πίεση του αλλόδοξου κατακτητή αλλά και να βρουν οι Έλληνες το σθένος να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό».

Για ένα φωτεινότερο μέλλον
Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «το νέο έτος εισέρχεται για τον ελληνισμό γεμάτο προσδοκίες για ένα φωτεινότερο μέλλον, με την άνοδο της ευημερίας των πολιτών και την επίλυση χρόνιων ζητημάτων σε πολλούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Ταυτόχρονα, βεβαίως, παραμένουν οι σοβαρές προκλήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν, όπως είναι η δημογραφική μας απίσχναση αλλά και η ανησυχητική αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας».xx