Μ. Χαρακόπουλος: Ανεκτίμητη η αξία της μητρότητας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

• Μεγαλύτερη αρωγή της πολιτείας για υποβοηθούμενη τεκνοποίηση

«Η μητρότητα είναι μοναδική αξία, την οποία και το ίδιο το Σύνταγμα, Σεβασμιότατε γνωρίζετε πολύ καλά, προστατεύει, μας καλεί να προστατεύσουμε. Όπως και την οικογένεια, που είναι βασικό κύτταρο της κοινωνίας μας. Αυτά ας έχουμε υπόψη μας στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας (που ευλόγησε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος) αλλά και για τον ένα χρόνο λειτουργίας της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών-Θεσσαλίας».

Ιατρικός πόλος η Λάρισα
Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχαρίστησε για την πρόσκληση και απευθυνόμενος στους επιστήμονες, το προσωπικό της μονάδας αλλά και τους παριστάμενους στην εκδήλωση εξέφρασε τη χαρά του «γιατί ο ένας χρόνος του “Γένεσις” έχει τόσο θετικά αποτελέσματα και αποδεικνύει ότι η πόλη μας, η Λάρισα, καθημερινά καθίσταται ακόμη πιο ισχυρός ιατρικός πόλος.

Πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ κ. Πάντο, εσάς, τον κ. Νταφόπουλο και όλους τους συνεργάτες σας εδώ στο “Γένεσις”, γιατί προσφέρετε ελπίδα σε γυναίκες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί και ακόμη περισσότερο τη χαρά της μητρότητας σε όσες τελικά μπορούνε να αποκτήσουν παιδί, να κρατήσουν ένα παιδί στην αγκαλιά τους. 205 περιστατικά τέτοιας χαράς μοιραστήκατε τον προηγούμενο χρόνο και εύχομαι να είναι πολύ περισσότερα τα επόμενα χρόνια».

Μεγαλύτερη στήριξη στις νέες μητέρες
Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «βεβαίως οι κοινωνίες εξελίσσονται, αλλάζουν, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται. Η πολιτεία οφείλει να δίνει όλες εκείνες τις ευκαιρίες στις γυναίκες που διαπρέπουν πια σε όλους τους τομείς, την πολιτική, την κοινωνική, την οικονομική, την επιστημονική ζωή, ώστε να μπορούν να συνδυάζουν την καριέρα με την οικογένεια.

Και αυτό κάνουμε και για τις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν δυσκολίες και αυξήσαμε, όπως ξέρετε, κατά την προηγούμενη περίοδο, το όριο ηλικίας για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από τα 50 στα 54 έτη.

Βεβαίως, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πολλά είναι ακόμη εκείνα που πρέπει να γίνουν γιατί και η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι μια κοστοβόρα προσπάθεια, στην οποία η πολιτεία δεν έχει κάνει όλα όσα θα πρέπει να κάνει.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο περνάει από το χέρι μας θα πιέσουμε την πολιτεία να είναι πιο ενεργή σε αυτή την αρωγή προς τις νέες οικογένειες, τις μητέρες, τις εργαζόμενες που θέλουν να γίνουνε μητέρες. Και πάλι καλή χρονιά, υγεία κάθε καλό στο προσωπικό που εργάζεται εδώ!».XX