Μ. Χαρακόπουλος: Κοινή δράση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την συνεργασία των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, που λαμβάνει σάρκα και οστά μέσω της ημερίδας σας. Η κοινή δράση των τριών επιμελητηρίων είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για να υπάρξει άμεσα πρόοδος και λύση στα ακανθώδη προβλήματα του τόπου μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμα στους διοργανωτές της ημερίδας με θέμα: “Θεσσαλία: Ανασυγκρότηση με Συνεργασία – Τεχνογνωσία – Σχέδιο – Προοπτική”.

Η ημερίδα ήταν μια κοινή πρωτοβουλία του ΟΕΕ/ΠΤ Θεσσαλίας, του ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ και του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, με στόχο την έναρξη και προώθηση ουσιαστικού διαλόγου και τη διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, καθώς και την ανάδειξη των τεχνοκρατικών διαστάσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, στο μήνυμά του σημείωσε ότι «είναι καιρός να συζητήσουμε εποικοδομητικά και να θέσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές για να συνέλθει ο τόπος μας από την καταστροφή και να οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον.

Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούν πως το πρόβλημα στη Θεσσαλία έχει δύο όψεις, εξίσου σημαντικές, καθώς έχουμε ζήσει τις επιπτώσεις.

Μιλούμε για την διαπιστωμένη έλλειψη νερού, το σημαντικότερο περιβαλλοντικό ζήτημα, καθώς και για τον αυξημένο κίνδυνο των καταστροφών από πλημμύρες.

Και στις δύο περιπτώσεις υφίστανται σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις και οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να τις αμβλύνουν».XX