Μ. Χαρακόπουλος με Χρ. Σταϊκούρα: Σε δυο χρόνια οι γέφυρες σε Αμπελιά και Παλαιόπυργο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

•Παρεμβάσεις σε 130 σημεία στον νομό, ύψους 86 εκατ. ευρώ

•Στα 450 εκατ. ευρώ οι ζημιές στο δίκτυο ΟΣΕ στη Θεσσαλία

«Στο κακό που μας βρήκε στη Θεσσαλία, με τις καταστροφές χωρίς προηγούμενο από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, εκτός από ολοκληρωμένο σχέδιο, συντονισμό και γενναία χρηματοδότηση, χρειαζόμαστε και αλήθειες. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν πότε και πώς θα αποκατασταθούν οι υποδομές στον κάμπο για να επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα η ζωή τους. Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω τον καλό φίλο υπουργό Υποδομών για το ειλικρινές του ενδιαφέρον, αλλά και την πλήρη ενημέρωση, που διαλύει ανυπόστατες φήμες. Θα χρειαστεί επιμονή αλλά και υπομονή μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι δρόμοι, οι γέφυρες και το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Θεσσαλία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης των υποδομών στην «τραυματισμένη» από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Θεσσαλία.

Θα χρειαστούν 48 εκατ. ευρώ για γέφυρες στη Λάρισα
Ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε αρχικά το ζήτημα του οδικού δικτύου, όπου, όπως ενημέρωσε ο κ. Σταϊκούρας, οι παρεμβάσεις του υπουργείου Υποδομών για την αποκατάσταση σε δρόμους και γέφυρες στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας θα πραγματοποιηθούν σε 130 σημεία και ανέρχονται σε 86 εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά, πάνω από τα μισά, και συγκεκριμένα 48 εκατομμύρια ευρώ, αφορούν σε 9 γέφυρες που θα ανακατασκευαστούν και 8 που θα επισκευαστούν.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ιδιαίτερα για τις δυο μεγάλες γέφυρες στην Αμπελιά και τον Παλαιόπυργο. Ο αρμόδιος υπουργός έκανε γνωστό ότι μέχρι τον Ιούνιο 2024 θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί και σε δυο χρόνια θα έχουμε καινούριες γέφυρες.

Όσον αφορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε ότι για το κεντρικό δίκτυο του ΟΣΕ στη Θεσσαλία μαζί με τη γραμμή Βόλος-Λάρισα και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα θα διατεθούν 450 εκατομμύρια ευρώ. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2024 και τα έργα θα κατασκευασθούν σε δύο χρόνια.xx