Μ. Χαρακόπουλος σε μαθητές 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων: Δίδυμο το χρέος των βουλευτών!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

«Σας καλωσορίζω στον “ναό της δημοκρατίας”, ένα από τα αρχιτεκτονικά μνημεία νεότερου πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την νεότερη ιστορία της χώρας μας, είτε ως παλάτι του πρώτου βασιλέα της Ελλάδος Όθωνα, είτε ως έδρα του ελληνικού κοινοβουλίου. Η εδώ παρουσία σας είναι μια ευκαιρία να ενημερωθείτε για το “δίδυμο χρέος” των βουλευτών -που θέλουν να είναι συνεπείς προς τους εντολείς τους- να νομοθετούν κατά συνείδηση (νομοθετικό έργο) και να ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία (κοινοβουλευτικός έλεγχος)». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσόρισε στη Βουλή των Ελλήνων 29 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β´ τάξης του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων και τις συνοδούς εκπαιδευτικούς κ.κ. Ασπασία Ιωάννου, Βασιλική Μάλλιου και Βασιλική Ζαφειρίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε στα παιδιά την «αρχή της δεδηλωμένης» για την συγκρότηση της κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά και τον ρόλο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, που τον χαρακτήρισε «οξυγόνο της δημοκρατίας».

Όπως είπε «με τις ερωτήσεις καλείται η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας που εκπροσωπεί ο βουλευτής ως αντιπρόσωπος των πολιτών.

Μάλιστα, κατά ευτυχή συγκυρία, αύριο συζητείται επίκαιρη ερώτησή μου στον υπουργό Υποδομών, που αφορά άμεσα την επαρχία Φαρσάλων, για το φράγμα στον Ενιπέα, στην Σκοπιά, που θα αμβλύνει πλημμυρικά φαινόμενα και θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και τα προέτρεψε να έχουν ενδιαφέρον για τα κοινά ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.XX