Ξεκίνησε η τοποθέτηση ζαρζανετιών για τη διαμόρφωση της κεντρικής αποχετευτικής τάφρου στην είσοδο των Φαρσάλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Συνεχίζονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση της κεντρικής αποχετευτικής τάφρου της πόλης, στο ύψος του Πολιτιστικού Κέντρου, από τον Δήμο Φαρσάλων, ένα έργο κόστους 86.400 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους Επενδύσεων.

Το έργο αφορά στην τοποθέτηση ζαρζανετιών πλευρικά της τάφρου αυξάνοντας την αντιπλημμυρική δυνατότητά της, αλλά και βελτιώνοντας ριζικά την εικόνα της περιοχής.

Τις εργασίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο οποίος σημείωσε ότι «η ραγδαία μεταβολή των καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς με επίκεντρο την περιοχή μας, έχουν αλλάξει σημαντικά την ατζέντα και τις προτεραιότητές μας.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα μεταξύ πολιτείας και αυτοδιοίκησης, σωστό προγραμματισμό και έργα υποδομής προσαρμοσμένα στα νέα – δυσμενή – δεδομένα.

Ως Δήμος Φαρσάλων, στο βαθμό που μας αναλογεί και με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, προσπαθούμε να θωρακίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την επαρχία μας, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας».xx