Οικονομική αναμόρφωση και παρατάσεις έργων αναστάτωσαν την συνεδρίαση του Δ.Σ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Στις 7 η ώρα την Τρίτη (14/11) συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων με τα κάτωθι θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα παρουσιάστηκε ψήφισμα του Δήμου για τον πόλεμο στη Γάζα που εντέλει μετά από επισημάνσεις του κ. Άρη Καραχάλιου συμφωνήθηκε απ’ όλους μικρή διαμόρφωσή του.

Στα πλαίσια της συζήτησης ο κ. Καραχάλιος επεσήμανε ότι τον Δεκέμβριο θα συνεδριάσουν για τελευταία φορά τα μέλη του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν τούτου ζήτησε αναλυτική κατάσταση για όλα τα έργα που είχαν δρομολογηθεί πριν από τέσσερα χρόνια και υλοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα ζήτησε ποια έργα έχουν δρομολογηθεί και ολοκληρωθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Αναστάτωση στη συνεδρίαση προκάλεσε το 5ο θέμα που αφορούσε λογιστική τακτοποίηση του ΟΠΑΚΠΑ που έφερνε ημερομηνία 31/12/2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την οικονομική τακτοποίηση αυτή, δεν γνώριζε τίποτα ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Εσκίογλου, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σοφία Χατζηπλή αλλά και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, ο οποίος ανέφερε ότι μάλλον έχει γίνει τυπογραφικό λάθος.

Έτσι, προσκλήθηκαν αρμόδιοι του ΟΠΑΚΠΑ για να λυθεί το θέμα. Τέλος, καταψηφίστηκαν οι νέες παρατάσεις έργων που δυστυχώς κωλυσιεργούν όπως και άλλα δεκάδες έργα στην περιοχή μας.ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΜΑ 1°: Λήψη απόφασης περί μεταβολών Σχολικών μονάδων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαρσάλων για το έτος 2024 – 2025.

ΘΕΜΑ 2°: Λήψη απόφασης περί μεταβολών Σχολικών μονάδων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαρσάλων για το έτος 2024 – 2025.

ΘΕΜΑ 3°: Έγκριση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης σπουδαστή ΙΕΚ.

ΘΕΜΑ 4°: Ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου στον οικισμό Άνω Δασολόφου της Κοινότητας Δασολόφου.
Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ΘΕΜΑ 5°: Έγκριση της αριθ. 82/2023 απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.) με Θέμα: “Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ., οικονομικού έτους 2023 (τέταρτη – 4η)”.

ΘΕΜΑ 6°: Έγκριση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) αριθ. 39/2023 με θέμα: “Υποβολή αιτήματος στο Δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων περί επικαιροποίησης της από 16/05/2017 Προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Φαρσάλων σχετικά της Ένταξης της Πράξης “ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΟΜΗ)” με κωδικό ΟΠΣ 6003312 ΣΤΗ ΝEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027”.

ΘΕΜΑ 7ο: Παράταση ή μη συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Έργα αναβάθμισης δικτύων αποχέτευσης όμβριων Δήμου Φαρσάλων”.

ΘΕΜΑ 8°: Παράταση ή μη συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Φαρσάλων”.

ΘΕΜΑ 9°: Παράταση ή μη συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ενεργειακή αναβάθμιση ΕΠΑΛ Φαρσάλων”.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε. του έργου “Δημιουργία ανοικτού υπαίθριου χώρου αναψυχής στην Τ.Κ. Βαμβακούς της Δ.Ε. Πολυδάμαντα του Δήμου Φαρσάλων”.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε. του έργου “Υπολειπόμενα δίκτυα αποxέτευσης ακαθάρτων στη πόλη των Φαρσάλων”.

ΘΕΜΑ 12°: Έγκριση ή μη 2ου Α.Π.Ε. του έργου “Συντηρήσεις υποδομών Ναρθακίου”.
Τα θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

ΘΕΜΑ 13°: Λήψη απόφασης συμμετοxής του Δήμου στο “Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Λάρισας για το 2024”.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.