Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευυδριου χαρτογραφούν τον τόπο τους!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Στις 20 Απριλίου το Γυμνάσιο Ευυδρίου πήρε μέρος διαδικτυακά στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών με κεντρικό θέμα την Τοπική Ιστορία και θεματικό άξονα: “ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν στις δράσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έψαξαν πληροφορίες για τον τόπο μας, ηχογράφησαν κείμενα, έφτιαξαν έναν διαδικτυακό χάρτη, με επικεφαλείς τις καθηγήτριες του σχολείου Φουρκιώτη Ό. και Μάλλιου Β.

Το Κονάκι Κυζερίδι στο Πολυνέρι, το Μουσείο ελληνικής Παιδείας στα Βρυσιά, η Παναγία Δεμερλιώτισσα στο Σταυρό, τα απομεινάρια του μουσουλμανικού μοναστηριού (ο Τεκές) στην
Ασπρόγεια αλλά και το ίδιο το σχολείο μας έγιναν οι τόποι που καρφιτσώθηκαν στον διαδικτυακό χάρτη.

Δεν μπορούσαν να λείψουν από τον χάρτη τα βασικά ιστορικά, αρχαιολογικά μνημεία της πόλης των Φαρσάλων. Πατώντας στα σημεία οι φωνές των παιδιών ενημερώνουν για την ιστορία κάθε ενδιαφερόμενο.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτι σημαντικό, αλλά εμάς περισσότερο θα μας μείνει αξέχαστη η διαδικασία και η εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές από τη συμμετοχή σε ένα Συνέδριο μαζί με άλλα περίπου 300 σχολεία.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση των παιδιών στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.thinglink.com/scene/1836046433199850149.
xx