Οι παρεμβάσεις και τα έργα της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο – Προσωρινές εργασίες στην γέφυρα της Αμπελειάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Αναλυτικάστοιχεία για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης σε σημεία του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από τον Daniel, έδωσε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

O κ. Δημήτρης Κουρέτας επεσήμανε ότι η περιφέρεια «τρέχει» τις εργασίες αποκατάστασης στα σημεία που επιχειρεί και αρκετά από τα έργα έχουν ήδη προχωρήσει σημαντικά όπως η γέφυρα τουΡοπωτού στα Τρίκαλα που υπέστηβλάβη από τον Daniel και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Δ. Κουρέτας: «Προσπαθούμε να βελτιώσομε τις συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων»

Όπως είπε, ο περιφερειάρχης οι βλάβες της συγκεκριμένης γέφυρας δεν είχαν σχέση με την στατικότατα της κατασκευής, αλλά αφορούσαν στην παράσυρσητουμεταβατικού μέρους της γέφυρας δηλαδή του τμήματος που συνδέει την γέφυραμε τον υπόλοιπο δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα παρέμεινε κλειστή για εφτά σχεδόν μήνες και μετά από τηνμελέτη των υπηρεσιών της περιφέρειας και την συνεργασία με τους εργολάβους της περιοχής με τους οποίους υπήρχαν ανοιχτές εργολαβίες για αποκατάστασηζημιών στο δίκτυο και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών, η Περιφέρεια ανέλαβε την αποκατάσταση.

Το έργο πλησιάζει στο τέλος και μετά από λίγες ημέρες και τη στεγανοποίηση των υλικώντα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες της καθημερινότητας των πολιτών της περιοχής.

Αντίστοιχες εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε γέφυρα στην περιοχή των Καλών Νερών Μαγνησίας και στηγέφυρα Ξεριά, στον Αλμυρό, της ΠΕ Μαγνησίας.

Προσωρινές εργασίες σχεδιάζονται επίσης στην κατεστραμμένη γέφυρα της Αμπελειάς στα Φάρσαλα.

Επίσης , η περιφέρεια έχει σχεδιάσει την τοποθέτηση γέφυρας BALLEY στην περιοχήΤσίτοςκαι την κατασκευή μιας νέας ενισχυμένης διάβασης ιρλανδικού τύπουστην περιοχή Στουρναραίικα.

Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα προσωρινήςαποκατάστασης και βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας στο οδικόδίκτυο του Ασπροποτάμου και μέχρι το χωριό Κρανιά της ΠΕ Τρικάλων.

Στην ΠΕ Καρδίτσας κατασκευάζεται μια νέα διάβαση ιρλανδικού τύπουστην περιοχή της γέφυρας Αργύρη και γίνονται ήπιες παρεμβάσεις σε διάφορασημεία.
Δυστυχώς, τόνισε ο Περιφερειάρχης η βλάβη στο δρόμο που συνδέει το Μουζάκι με τη Λίμνη Πλαστήρα είναι εκτεταμένη και η περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα ναπαρέμβει με κάποιο προσωρινό έργο.

Οι επισκέπτες της περιοχής Λίμνη Πλαστήρα και κυρίως αυτοί που έρχονταιαπό την περιοχή Μουζακίου και Τρικάλων θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουνμια μακρύτερη αλλά ασφαλέστερη διαδρομή.

Επιπλέον αυτών η περιφέρεια έχει αναθέσει εργολαβίες για τη διαγράμμιση καισηματοδότηση του οδικού δικτύου και κυρίως των επικίνδυνων σημείων αυτού.

Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι η περιφέρεια προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκεςμετακίνησης των κατοίκων της Θεσσαλίας αλλά και των επισκεπτών για τηνπερίοδο του Πάσχα ενώ ζήτησε από τους οδηγούς που κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, διότι υπάρχουν βλάβες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι όσο πλησιάζουμε προς τις ημέρες του Πάσχα και θα υπάρχει καλύτερη πρόγνωση για τα καιρικά φαινόμενα, η περιφέρεια θα ανακοινώσει και θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ειδικές οδηγίες και θα επισημαίνει τα σημεία του οδικού δικτύου που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.xx