Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών στα μπλόκα του αγώνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών στα μπλόκα του αγώνα, που στήθηκαν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, παρά την κρατική καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις και την πολύμορφη προσπάθεια υπονόμευσης που επιχειρήθηκε εδώ και μέρες με τις επανειλημμένες επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και τοπικών αρχόντων, ανθρώπων-φερέφωνων τους μέσα στους αγρότες, αντί να λύσουν τα προβλήματά τους.Οι βιοπαλαιστές γεωργοί και κτηνοτρόφοι, όπως και οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι, υποφέρουν όχι από την κακή τους μοίρα, αλλά γιατί έχουν απέναντί τους ένα κράτος, κυβερνήσεις, περιφερειακή και τοπική διοίκηση, που στηρίζουν συνειδητά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αφήνοντας το λαό απροστάτευτο απέναντι στις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, που του επιβάλλουν με τους αντιλαϊκούς νόμους και πολιτικές τους, την ακρίβεια, την ανεργία, την φοροληστεία, το τσάκισμα του εισοδήματος και κάθε δικαιώματός τους, για να αυξάνονται τα υπερκέρδη των λίγων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων βιοπαλαιστών γεωργών και κτηνοτρόφων στην πράξη και όχι με κούφια λόγια, όπως κάνουν άλλοι, που στόχο έχουν το σταμάτημα κάθε αγωνιστικής δράσης ενάντια στις βαθιά ταξικές αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από την Ε.Ε, την σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, περιφέρεια και δήμους και οξύνθηκαν απότομα μετά τις πλημμύρες.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων τους: Για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που έπαθαν σε χωράφια, παραγωγές, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, εργαλεία δουλειάς, σπίτια, αποθήκες, κάλυψη χαμένου εισοδήματος.

Για γρήγορη αποστράγγιση των νερών από τα πλημμυρισμένα χωράφια στα παρακάρλια, των κατεστραμμένων χωραφιών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων γενικότερα από τις πλημμύρες και πυρκαγιά, των δημόσιων υποδομών, των κατεστραμμένων κατοικιών με ευθύνη του κράτους.

Για να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.

Για να μην γίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά όλα τα αναγκαία αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία, χωρίς ιδιώτες και πρόσθετα χαράτσια στο λαό.

Για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουνπαράλληλα εισόδημα επιβίωσης στον αγροτοπαραγωγό και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει 100% για κάθε ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, με μείωση των ασφαλίστρων των αγροτών.

Καλούμε όλους εκείνους τους αγρότες που δεν βγήκαν απο την πρώτη ημέρα στα μπλόκα του αγώνα, να το κάνουν τώρα, δυναμώνοντας την δικιά τους διεκδίκηση, γιατί όπως έδειξε η ζωή, μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μπορείς να κερδίσεις κάποια μέτρα ανακούφισης και να εμποδίσεις τα χειρότερα.

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στα μπλόκα για την επιβίωση. Αυτή είναι η δύναμη τους, αλλιώς «δεν θα βρίσκουν ούτε μαντήλι για να κλάψουν».ΧΧ