Οι τρεις λόγοι που πεινάμε συνέχεια και δεν χορταίνουμε να τρώμε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Το φαγητό βρίσκεται πάντα στο μυαλό των ανθρώπων, πόσο μάλλον όταν έχουν φάει, αλλά μετά από λίγο πεινάνε και θέλουν να τσιμπήσουν ξανά κάτι, παρότι ξέρουν ότι κάνουν κακό στο σώμα τους.

«Φαγάνας» ή «κοιλιόδουλος» είναι δύο λαϊκές φράσεις που χρησιμοποιούνται για αυτό το φαινόμενο, αλλά με βάση την New York Post η επιστήμη αναφέρει ότι η πείνα επανέρχεται, εξαιτίας έλλειψης ενέργειας.

Ο διατροφολόγος Rob Hobson παραθέτει τα τρία πιο συχνά λάθη που κάνει ο άνθρωπος, με αποτέλεσμα να μην χορταίνει και να θέλει να τρώει συνέχεια, παρότι τσίμπησε κάτι πριν λίγο…

1.Αποφυγή ζωικών προϊόντων
Οι γιατροί προτείνουν ότι πάντα πρέπει να υπάρχει «πράσινο» στο φαγητό, ενώ οι vegan αρέσκονται να διαφημίζουν τον υγιεινό τρόπο ζωής τους.

Εντούτοις, η αποφυγή ζωικών προϊόντων δεν κάνει καλό, επειδή ο οργανισμός δεν λαμβάνει τις απαραίτητες πρωτεΐνες που χρειάζονται για την παραγωγή ενέργειας.

Έτσι, είτε πρέπει να μπει περισσότερο ζαμπόν ή γάλα στη διατροφή, ή άλλα φυτικά τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως αμύγδαλα, φακές και μπρόκολο.

2.Σνακ
Η κατανάλωση σνακ μπορεί να φαντάζει σωτήρια μερικές φορές, όμως το συγκεκριμένο είδους φαγητού είναι σχεδιασμένο να προσφέρει πολύ ενέργεια για σύντομο χρονικό διάστημα.

«Αυτές οι τροφές απλώς προσθέτουν επιπλέον ενέργεια στη διατροφή όταν δεν χρειάζεται. Αλλά αυτοί οι ταχέως αφομοιωμένοι υδατάνθρακες τονίζουν την πτώση του σακχάρου στο αίμα και αυτό μπορεί να συμβάλει σε πιο έντονα αισθήματα πείνας, που θα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο φαγητού», αναφέρει ο Rob Hobson.

Προτείνει λοιπόν ως υποκατάστατα των σνακ, τροφές όπως δημητριακά ολικής αλέσεως ή φρούτα.

3.Ποιότητα και διάρκεια ύπνου
Η σωστή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η πείνα, όμως χρειάζεται και ο σωστός ύπνος, γιατί μειώνει τα επίπεδα γκρελίνης, ορμόνης που διεγείρει την όρεξη.

Έτσι, αν κάποιος κοιμάται ποιοτικά και όσες ώρες χρειάζονται για να ξεκουραστεί ο οργανισμός του, θα δει αισθητή βελτίωση στο αίσθημα της πείνας του.XX