Οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Δέκα Έλληνες φιγουράρουν στη φετινή λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

Πρώτη ανάμεσά τους είναι η Μαρία Αγγελικούση, με την περιουσία της σύμφωνα με το Forbes, να αυξάνεται από 5,6 δισ. δολάρια πέρυσι σε 6,4 δισ. δολάρια φέτος, εδραιώνοντας τη θέση της ως η πλουσιότερη Ελληνίδα στην 432η θέση παγκοσμίως.

Στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων Ελλήνων βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, γνωστός και ως «Τέλης», ο οποίος είναι ενεργός στον τομέα των μετάλλων και διαθέτει περιουσία ύψους 3,3 δισ. δολαρίων για το 2024, καταλαμβάνοντας την 991η θέση παγκοσμίως.

Στην τρίτη θέση των πλουσιότερων Ελλήνων βρίσκεται ο συλλέκτης τέχνης Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων και την 1187η θέση παγκοσμίως, ακολουθούμενος από τη νέα ελληνική παρουσία της οικογένειας του Γιώργου Προκοπίου, που καταλαμβάνει την 1286η θέση παγκοσμίως και την τέταρτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες, με περιουσία 2,6 δισ. δολάρια.

Μια άλλη νέα ελληνική παρουσία στη λίστα ανήκει στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, η οποία καταλαμβάνει την πέμπτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες και την 1438η θέση παγκοσμίως, με περιουσία 2,3 δισ. δολάρια.

Στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, η οποία κατέχει την 1496η θέση παγκοσμίως με περιουσία 2,2 δισ. δολάρια, ενώ στην επόμενη θέση ακολουθεί η οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη, με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια και την 1545η θέση παγκοσμίως.

Στις όγδοη και ένατη θέση ανάμεσα στους Έλληνες δισεκατομμυριούχους ισοβαθμούν η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση και η οικογένεια του Ανδρέα Μαρτίνου, κατέχοντας αμφότερες την 1764η θέση παγκοσμίως με περιουσία 1,8 δισ. δολάρια.

Στην δέκατη θέση ανάμεσα στους Έλληνες και την 2046η θέση παγκοσμίως βρίσκεται η οικογένεια του Αθανάσιου Μαρτίνου, με περιουσία 1,5 δισ. δολάρια.xx