Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επιταγών αγοράςβιβλίων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ, αυξημένο κατά 25% για το 2023.

Συνολικά, η ΔΥΠΑ εξέδωσε για το φετινό πρόγραμμα, 150.000 επιταγές, αξίας 25€ η κάθε μια, με τον αριθμό των ενεργοποιημένων επιταγών να ξεπερνάει τις 136.500 (91%) και με συμμετοχή περισσότερων από 760 βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων.

Με το voucher, οι δικαιούχοι είχαν τη δυνατότητα αγοράς βιβλίων επιλογής τουςμε έκπτωση τουλάχιστον 10%από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων, με εξαίρεση των σχολικώνκαι ξενόγλωσσων βιβλίων.

Η ανταπόκριση στο φετινό πρόγραμμα, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με τις περισσότερες επιταγές να έχουν ενεργοποιηθεί στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης (17%), Αθηνών (16%),Αχαΐας (5%), Ηρακλείου (5%) και Λάρισας (4%).

Το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων στηρίζει τις επιχειρήσεις στο χώρο του βιβλίου και παράλληλα αποσκοπεί στο να διευκολύνει τους συμπολίτες μας που αγαπούν το διάβασμα να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους.xx