Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων μετά την «εκτόξευση» στα κρούσματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τα κρούσματα κορονοϊού «σάρωσαν» μέσα στις γιορτές και την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν τα σχολεία αναμένεται περαιτέρω αύξηση.

Ο ΕΟΔΥ, για να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία, θα ανακοινώσει μια σειρά από οδηγίες προς τους μαθητές όπως είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε η κ. Αγαπηδάκη, υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Παράλληλα, προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα.

Επιπλέον, κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.xx