Ο καιρός της Παρασκευής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Οι νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα δυτικά, στα νότια, στη Θράκη και στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου. Σχετικά υψηλές θα είναι για την εποχή οι θερμοκρασίες ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα και θα κυριαρχήσουν οι τοπικά πυκνές ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες στη δυτική και νότια χώρα, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 0 έως 15-16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16-18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ στα νότια πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα επίσης εντάσεων 3-4 μποφόρ.xx