Ο καιρός της Τετάρτης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και σήμερα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας πριν το μεσημέρι αλλά και διάσπαρτες τοπικές βροχές και μπόρες στο Ιόνιο, στο ανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Την Πέμπτη στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας τις απογευματινές ώρες, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, αναμένονται νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και κατά τα διαστήματα στην υπόλοιπη χώρα θα είναι πυκνές. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 14, στην υπόλοιπη Στερεά από 7 έως 17, στην Πελοπόννησο από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.xx