Ο καιρός της Τετάρτης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Οι κατά τόπους βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2023. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Νεφώσεις θα υπάρχουν και στην Κεντρική Μακεδονία έως το πρωί.

Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν σταδιακά νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν μετά το απόγευμα κυρίως στο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -1 έως 13, στη Θεσσαλία από 0 έως 13, στην Ήπειρο από 1 έως 15, στη Στερεά από -1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 17, στις Κυκλάδες από 5 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.XX