Ο καιρός της Τρίτης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024. Άνεμοι έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές για την εποχή.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Στερεά, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των νοτίων τμημάτων της χώρας θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 0 έως 13, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 6 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 18, στην Πελοπόννησο από 9 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 17, στις Κυκλάδες από 14 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και μετά το απόγευμα βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ.

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ και μετά το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.xx