Παρέλασης 28ης Οκτωβρίου 2023 στα Φάρσαλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανοίγοντας πανό, βροντοφώναξαν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στο δοκιμαζόμενο και ηρωικό λαό της Παλαιστίνης ενώ χαιρέτισαν τα εκατοντάδες παιδιά της πόλης που παρέλασαν, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι την ίδια στιγμή, χιλιάδες παιδιά σφάζονται στη Λωρίδα της Γάζας, με τη στήριξη και την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής αστικής τάξης.

Η Οργάνωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Θεωρούμε ότι ειδικά σε μία μέρα σαν τη σημερινή, μία μέρα που ο λαός μας γιορτάζει τη ηρωική του αντίσταση ενάντια στους φασίστες και Ναζί κατακτητές, ο αγώνας της Παλαιστίνης ενάντια στο δικό της κατακτητή και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι επίκαιρος και μας αφορά όλους.

Μετά το τέλος της παρέλασης και ενώ κινούμασταν οργανωμένα για να αποχωρήσουμε, δεκάδες άντρες της ελληνικής αστυνομίας με ασπίδες και φυσούνες δακρυγόνων, μας σταμάτησαν στο πεζοδρόμιο απαγορεύοντας μας να συνεχίσουμε.

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι ο δρόμος ήταν ανοιχτός και εκατοντάδες άνθρωποι περπατούσαν ελεύθερα. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που μάλλον αποτελούν τον “εσωτερικό εχθρό” και “ενοχλούμε τους επίσημους” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Προσπάθησαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε δεκάδες συνδικαλιστές, προέδρους φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, ανάμεσα τους και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Έξαρχο. Δεν τους πέρασε.