Παρουσία του Μητροπολίτη μας ο Αγιασμός στο “Σπίτι Αγάπης” Φαρσάλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Την ακολουθία του Αγιασμού στο “Σπίτι Αγάπης” Φαρσάλων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης μας επισκέφτηκε το “Σπίτι Αγάπης” Φαρσάλων όπου τον υποδέχθηκαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Σιακάρας, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Αναστασόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος της Επαρχίας Φαρσάλων, ιερείς και εθελόντριες.

Εκεί ευχαρίστησε όλους για την αγάπη τους καθώς και τον π. Λάζαρο Αλιβάνογλου, ο οποίος επί σειρά ετών διηκόνησε σαν συντονιστής στο “Σπίτι Αγάπης” Φαρσάλων και πλέον ο π. Ιάκωβος αναλαμβάνει τον συντονισμό αυτού και του ευχήθηκε καταλλήλως.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι “οι εθελόντριες στα συσσίτια είναι οι πνεύμονες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Το Γ.Φ.Τ. έχει ένα πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο καθημερινά προσπαθώντας να στηρίξει τους αδελφούς μας, όχι μόνον αυτούς που σιτίζονταν καθημερινά αλλά και τώρα που η Ιερά μας Μητρόπολη έχει πληγεί απ’ άκρη σε άκρη. Έχουμε χειμώνα μπροστά μας και θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Πρέπει ο ένας να γίνει αδελφός για τον διπλανό του, με στεναχωρούν τα φαινόμενα απληστίας. Πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους και αδύναμους, μακάρι να μπορούσαμε όλους.

Έχουν περάσει 2 μήνες και ακόμη ο κόσμος κοιμάται στο πάτωμα ή δεν μπορεί να κατοικήσει καν στο Σπίτι του.

Τέλος μίλησε με τους παρισταμένους και αντάλλαξε απόψεις και τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους προς τον Χριστό και τι διάθεση τους για προσφορά”.