Ποιοι πληρώνονται σήμερα την επιταγή ακρίβειας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Στην πρώτη πληρωμή θα προχωρήσει η κυβέρνηση για την επιταγή ακρίβειας σήμερα καθώς, χρήματα θα δουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που αναμένεται να πάρουν τα 150 ευρώ.Η πληρωμή θα γίνει μέχρι τις 6 το απόγευμα όποτε οι συνταξιούχοι θα μπορούν να σπεύσουν στο ΑΤΜ για ανάληψη χρημάτων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πληρωθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδομάτων καθώς θα πληρωθούν και οι υπόλοιπες δόσεις της επιταγής ακρίβειας όπως το επίδομα προσωπικής διαφοράς, οι συντάξεις Ιανουαρίου, τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και των έξτρα μπόνους για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τελικές ημερομηνίες πληρωμών είναι:

Στις 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ (επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης) και θα δοθεί σε συνταξιούχους: με εισόδημα από κύριες συντάξεις έως 700 ευρώ το μήνα (8.400 το χρόνο), χωρίς προσωπική διαφορά ή με προσωπική διαφορά μικρότερη των 10 ευρώ.

Στις 19 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν θα γίνει η πληρωμή των αυξημένων συντάξεων Ιανουαρίου 2024 για τους μη μισθωτούς. Πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

Στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς για όσους συνταξιούχους δεν λάβουν αύξηση συντάξεων

Στις 21 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή των αυξημένων συντάξεων Ιανουαρίου 2024 για τους μισθωτούς. Πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Οι εν λόγω συντάξεις θα είναι αυξημένες κατά 3% και έτσι η εθνική σύνταξη για το 2024 θα οριστεί στα 426,17 ευρώ, από 413,76 ευρώ καθώς θα λάβει αύξηση 12,41 ευρώ. Αντιστοίχως 3% θα αυξηθούν και οι ανταποδοτικές συντάξεις του κάθε συνταξιούχου.xx