“Ποτέ ξανά στα Φάρσαλα”: Δέκα μήνες απλήρωτοι οι εργολάβοι του “DANIEL”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Την οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν οι εργολάβοι που προσκλήθηκαν να καθαρίσουν με χωματουργικά μηχανήματα τις Κοινότητες που πλημμύρισαν από την μεγάλη Θεομηνία του “DANIEL” καθώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμη.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις αυτές με έδρα τον Νομό Φθιώτιδας και τον Νομό Μαγνησίας κλήθηκαν από την πολιτεία να βοηθήσουν κοινότητες και οικισμούς της επαρχίας μας για την απομάκρυνση των χωμάτων από τους δρόμους.

Κατόπιν, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα όπου ήρθαν στην επαρχία μας με όλα τους τα μηχανήματα και προσωπικό για να εκτελέσουν έργο με σύμβαση που υπογράφτηκε με τον Δήμο.

Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες τους, οι συνεχόμενες παρακλήσεις αλλά και οχλήσεις για την οικονομική τακτοποίησή τους δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και έτσι μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Δικαιολογημένη είναι η αγανάκτησή τους καθώς ήδη έχουν πληρώσει το ΦΠΑ των εργασιών τους αλλά και το φόρο, ενώ δυστυχώς παραμένουν στην αναμονή επί 10 περίπου μήνες για την οικονομική τακτοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι Δήμοι όπως ο Δήμος Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων έχουν εξοφλήσει παρόμοιες εκκρεμότητες σε συναδέλφους τους ενώ ο Δήμος Φαρσάλων δείχνει να καθυστερεί αδικαιολόγητα όπως μας δηλώνουν οι ίδιοι.

Φυσικά το γεγονός αυτό αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου μας καθώς έχουν δηλώσει ότι οι έκτακτες ενισχύσεις αυτές θα ήταν άμεσες.

Όμως, το βασικότερο ζήτημα για την επαρχία μας είναι ότι αυτές οι επιχειρήσεις μέσα από συναδελφική αλληλεγγύη έχουν αντιληφθεί ότι ο Δήμος Φαρσάλων δεν είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του και για τους λόγους αυτούς σε μελλοντική δεινή θέση της επαρχίας θα αποφεύγουν πολλές επιχειρήσεις αυτού του είδους να αναλαμβάνουν έργα στην περιοχή μας.

Το γεγονός ότι μέσα σε λίγα χρόνια η επαρχία μας έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από Θεομηνίες με την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα και το ότι επιχειρήσεις, όπως αυτές, που μπορούν να συμβάλλουν σε έκτακτες ανάγκες, δεν θα δώσουν το παρών!

Τέλος, η αγανάκτηση των επιχειρηματιών αυτών με τους απλήρωτους λογαριασμούς των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεν πρόκειται να μένει σιωπηλή.

Και αυτό επειδή είναι διατεθειμένοι να διαμαρτυρηθούν ακόμη και στα εθνική μέσα ενημέρωσης και σε πολιτικούς. Τελικά ο διασυρμός της επαρχίας μας, δεν θα έχει τέλος;xx