Την επιθυμία τους να προχωρήσουν στη δημιουργία Κτηνοτροφικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων εξέφρασαν περίπου τριάντα κτηνοτρόφοι της περιοχής, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς ο σκοπός της ίδρυσης του συλλόγου, με κοινή διαπίστωση ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας βρίσκεται “προς εξαφάνιση”, καθώς οι νεότερες γενιές δείχνουν απροθυμία να ασχοληθούν με το επάγγελμα, εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών και της συνεχούς υποβάθμισης του τομέα.
Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στις δυσμενείς συγκυρίες που βιώνει ο κλάδος, όπως η πρόσφατη έξαρση της ευλογιάς που έχει επιφέρει αλλεπάλληλα οικονομικά πλήγματα, αλλά και η έλλειψη επαρκών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο ασφυκτική.
Όπως τονίστηκε, με την επίσημη ίδρυσή του, ο υπό σύσταση Κτηνοτροφικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων θα έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπεί θεσμικά τους κτηνοτρόφους, να ενισχύσει τη συνεργασία με την Ομοσπονδία και να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση και την επιβίωση της τοπικής κτηνοτροφίας.
ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΝΕΑ ΦΑΡΣΑΛΑ”

xx
