Ραγδαία μεταβολή του καιρού τις επόμενες μέρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Ραγδαία μεταβολή του καιρού τις επόμενες μέρες προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.Σύμφωνα με το Dnews.gr, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει «Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς !Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή -Σάββατο».

Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα.Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά,τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θεμροκρασία 4 με 5 βαθμούς.

Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το «ατμοσφαιρικό ποτάμι (αεροχείμαρρος) -εικόνα- που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια!

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές ( τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία,τις Σποράδες,τη Μακεδονία,τη Θράκη , το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα.Επίσης θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρικη και βόρεια Ελλάδα.

Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Κακοκαιρία έρχεται τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Και νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης την επόμενη εβδομάδα.

Και σήμερα κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ύπαρξη αφρικανικής σκόνης ωστόσο το φαινόμενο θα αρχίσει να περιορίζεται προς τα ανατολικά τμήματα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα έρχεται νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης.

Την Παρασκευή θα σημειωθούν αρκετές βροχές ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και αρκετές λασποβροχές όπου και θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη.

Προσοχή προς τις περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλίας ιδιαίτερα τα ανατολικά τμήματα καθώς θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και το νότιο και ανατολικό Αιγαίο όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και θα ενισχυθούν οι άνεμοι ενώ ενδέχεται να υπάρξει και ανακοίνωση της ΕΜΥ για την κακοκαιρία.xx