Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Δευτέρα 15/1. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ βαθμιαία ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 προβλέπονται βροχές αρχικά στα δυτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Νότια Πελοπόνησσο και αργά το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 6 βαθμούς), 0 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 0 έως 7 βαθμούς στην Ήπειρο), 8 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 9 έως 16 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 16 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.xx