Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ο Δήμαρχος Φαρσάλων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

– Πρόταση για ανάδειξη των αρχαιοτήτων εντός της πόλης

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με την προϊσταμένη κ. Σταυρούλα Σδρόλια και την κ. Στέλλα Κατακούτα, αρχαιολόγο και υπεύθυνη της δεύτερης φάσης του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη Ακρόπολης και τμημάτων οχύρωσης πόλης Αρχαίας Φαρσάλου».

Ο κ. Εσκίογλου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου της Ακρόπολης το οποίο έχει ολοκληρωθεί, ενώ μένουν μόνον κάποιες μικρές παρεμβάσεις που θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως οι διαδικασίες που πρέπει να διευθετηθούν σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της Αρχαιολογικής Συλλογής Φαρσάλωνκαι οι χρηματοδοτήσεις για τις αποκαταστάσεις σημαντικών μνημείων της περιοχής.

Η πρόταση του Δημάρχου Φαρσάλων η οποία εισακούστηκε από τις αρχαιολόγους, ήταν να αναδειχθούν όλες οι αρχαιότητες μέσα στην πόλη των Φαρσάλων αλλάζοντας έτσι σημαντικά το κέντρο της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών του Δήμου Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού και αρχαιολογίας κ. Άννα Φλωρά και η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, πολιτικός μηχανικός κ. Ηλέκτρα Θελούρα.XX