Στο Αρχαίο Θέατρο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα ο Δήμος Λαρισαίων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Την Κυριακή, 21 Απριλίου, η λαμπαδηδρομία και η τελετή

Με μια λαμπρή τελετή αναμένεται να γίνει η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα, με κάθε επισημότητα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Δήμου Λαρισαίων, που θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Η τελετή υποδοχής έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί, την επόμενη Κυριακή, 21 Απριλίου 2024.

Λίγο νωρίτερα έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας, για τη μεταφορά της φλόγας στο Αρχαίο Θέατρο, από Λαρισαίες αθλήτριες και Λαρισαίους αθλητές, μέσα από κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ με το πέρας της τελετής, η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί για την αναχώρηση της φλόγας από την πόλη.

Να σημειωθεί ότι η τελετή υποδοχής στη Λάρισα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, στις 16 Απριλίου, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα διαρκέσει 11 ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

Για το κοινό

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική φόρμα/αίτηση, την οποία μπορούν να βρουν στους ακόλουθους συνδέσμους (links):
Αρχική σελίδα Δήμου Λαρισαίων:https://www.larissa.gov.gr/el/ypodoxi-olympiakis-flogas

Απευθείας σύνδεσμοι:
Ενήλικες: https://www.larissa.gov.gr/el/ypodoxi-flogas-ekdilosi-endiaferontos
Φόρμα ανηλίκων (9 ετών και άνω):https://www.larissa.gov.gr/el/ypodoxi-flogas-anilikoi

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων, θα πρέπει να συμπληρωθούν και οι δύο φόρμες, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό/τα αποδεικτικά αποδοχής του αιτήματός τους, κατά την είσοδο στο Αρχαίο Θέατρο.

Η προσέλευση του κοινού στον χώρο έχει οριστεί για τις 8.30 το πρωί, της Κυριακής (21.04.2024).

Η δυνατότητα υποβολής της αίτησης συμμετοχής θα είναι ενεργή μέχρι την Πέμπτη, 18 Απριλίου (24:00) ή/και μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στο Αρχαίο Θέατρο.xx