Συμβουλές για καλύτερη επικοινωνία στο γάμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα κι έχουν γίνει άλλες τόσες επιστημονικές μελέτες για τους τρόπους που μπορεί να πετύχει ένας γάμος. Τα περισσότερα από αυτά ισχύουν σε έναν βαθμό για τον καθένα μας, ανάλογα τον χαρακτήρα μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις.

Κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί με ευκολία από έναν άνθρωπο και να έχει αποτελέσματα, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για κάποιον άλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε ψυχολόγος https://katerinakalliakoudi.gr/ και κάθε σύμβουλος γάμου https://katerinakalliakoudi.gr/services/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82// το πρώτα που θα σας πει είναι πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Οπότε σας συγκεντρώσαμε κάποια tipsπου θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη επικοινωνία με το ζευγάρι σας.

Αφιερώστε χρόνο μόνο για εσάς τους δύο

Αφιερώνοντας χρόνο ο ένας στον άλλον θα θυμηθείτε τι είναι αυτό που αγαπήσατε και σας κέντρισε το ενδιαφέρον στον άνθρωπο που έχετε απέναντι σας.Ακόμα κι αν μπορείτε να βγάζετε ραντεβού μόνο μία φορά το μήνα, προσπαθήστε το—αυτό μπορεί να είναι η σωτηρία του γάμου σας και να κρατήσει την επικοινωνία ζωντανή και καλή.Το να έχετε χρόνο μακριά από τα παιδιά, μακριά από ευθύνες και να εστιάζετε μόνο σε εσάς ως ζευγάρι σας κάνει πραγματικά πιο δυνατούς. Αυτό σας δίνει μια θαυμάσια ευκαιρία για επανασύνδεση, σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Ακούστε προσεκτικά

Το να είσαι καλός ακροατής είναι από τους βασικούς τρόπους για να βελτιώσετε την επικοινωνία με τον σύζυγό σας είναι να αφήσετε στην άκρη τον εγωισμό σας και να επικοινωνήσετε τους φόβους και τις ανάγκες σας. Αν το ξεκινήστε εσείς με πίστη τότε σίγουρα θα ακολουθήσει και ο σύντροφός σας.

Μην περιμένετε να διαβάσουν το μυαλό σας

Από τα πιο συνηθισμένα λάθη στις σχέσεις είναι όταν δεν εκφράζεις τα συναισθήματα σου και απαιτείς ο άλλος να τα μαντέψει. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό σε γνωρίζει ο σύντροφος, δεν μπορεί κανείς να διαβάσει το μυαλό σας και να νιώσει ακριβώς όπως νιώθετε. Το να περιμένεις να το κάνει οδηγεί σε κακή επικοινωνία και δημιουργεί εντάσεις.

Κάντε παύση

Πολλές φορές μια συζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε καυγά και ο καυγάς σε λόγια που πληγώνουν πολύ τον σύντροφό μας. Τότε πρέπει να έχετε στο νου σας πως ήρθε η ώρα για μια παύση. Κάνοντας παύση και παίρνοντας βαθιές ανάσες μπορείτε να ηρεμήσετε τον εαυτό σας πριν κάποιος πει κάτι που θα μετανιώσει αμέσως μετά.

Κάθε γάμος εξελίσσεται και το ζευγάρι βρίσκει τα πατήματα τους και τις συνήθειες τους .Η επικοινωνία, όμως, είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους θα χτιστεί μια σχέση και θα αντέξει στο χρόνο. Η αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ ενός ζευγαριού οδηγεί σε λιγότερο στρες και καλύτερη συζυγική κατανόηση μεταξύ του ζευγαριού.