Συναυλία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών West Point στη Λάρισα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή συναυλία από τη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών West Point, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 20.30, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα από τα σχήματα δοκίμων της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.  Το West Point Glee Club υπό τη διεύθυνση της Constance Chase θα παρουσιάσει ένα ποικίλο και ψυχαγωγικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών γεμάτο εκπλήξεις. και επιλογές από το ευρύ ρεπερτόριο της χορωδίας, που συμπεριλαμβάνει παλιά φοιτητικά τραγούδια, ύμνους, κλασικά και ποπ χορωδιακά κομμάτια, έργα γραμμένα κατά παραγγελία της χορωδίας αλλά και έργα ελληνοαμερικανών συνθετών. Την χορωδία συνοδεύει στο πιάνο η Andrea Schaut.

Είναι η αρχαιότερη στρατιωτική ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών, ανάλογη της Σχολής Ευελπίδων. Ιδρύθηκε το 1802 και βρίσκεται στο Γουέστ Πόιντ της Νέας Υόρκης, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης, σε γραφικό λόφο πάνω από τον ποταμό Χάντσον.

Οι εγκαταστάσεις της ακαδημίας δίνουν την εικόνα πανεπιστημιούπολης με πολλά ιστορικά κτίρια, σε ένα εκ των οποίων φιλοξενείται το αρχαιότερο Μουσείο Στρατού των ΗΠΑ, με εκθέματα όπλα, κανόνια, στολές, παράσημα και έγγραφα από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.

Η φοίτηση στην Ακαδημία είναι τετραετής. Κάθε χρόνο εισάγονται περίπου 1300 δόκιμοι και αποφοιτούν περίπου 1000 με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού και τίτλο σπουδών Bachelor of Science.

Η φοίτηση είναι εσώκλειστη και μαζί με τη σίτιση παρέχεται δωρεάν διαμονή και ένδυση, με όρο την αναγκαστική παραμονή στο στρατό για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το πέρας των σπουδών.xx