Τα 10 χαρακτηριστικά των ανθρώπων που συμπαθούν όλοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Είναι εκείνοι που εκπέμπουν την πιο καλή ενέργεια στο χώρο, τα άτομα που γεννούν χαμόγελα κι ευχάριστα συναισθήματα στους άλλους. Πρόσωπα δημοφιλή, αγαπημένα, με θετική αύρα, που οι πιο πολλοί συμπαθούν και οι κομπλεξικοί κοιτάζουν με καχυποψία.

Οι πιο αρεστοί χαρακτήρες έχουν συγκεκριμένα χαρίσματα.

 1. Λαμβάνουν υπόψιν το χαρακτήρα του συνομιλητή τους. Για να το πω αλλιώς, προσαρμόζονται στον άνθρωπο με τον οποίο συναναστρέφονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφαρμόζουν ειδική μεταχείριση, αλλά ότι γνωρίζουν με ποιον έχουν να κάνουν κάθε φορά γιατί τους ενδιαφέρει να επικοινωνήσουν, κι όχι να επιβληθούν στον άλλο.
 2. Είναι ακέραιοι. Αυτό σημαίνει πως η εντιμότητα είναι ένα από τα στοιχεία της προσωπικότητάς τους που αντανακλάται στα λόγια, τις πράξεις και την πορεία τους.
  Είναι ειλικρινείς, έχουν αρχές και εμπνέουν εμπιστοσύνη. Κι αυτό κάνει το συνομιλητή να αισθάνεται πιο άνετα και λιγότερο αμυντικά.
 3. Έχουν συμπόνοια. Προσοχή, όχι οίκτο, αλλά ευσπλαχνία. Οι πιο συμπαθείς άνθρωποι αισθάνονται αυτό που βιώνουν οι άλλοι, ενδιαφέρονται με ειλικρίνεια, αλλά και με μέτρο, δεν υπερβάλλουν, δεν αδιαφορούν, δεν φέρονται σκληρά όπου δεν πρέπει.
 4. Χαμογελούν. Είναι το σήμα κατατεθέν των ατόμων «έξω καρδιά». Που χαμογελούν ζεστά, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί βγαίνει ως πηγαία αντίδραση. Ποιος δεν θέλει να είναι κοντά σε κάποιον με θετική ενέργεια; Ποιος θέλει να είναι δίπλα σε κάποιον φύσει αγέλαστο;
 5. Αγαπούν τη ζωή. Και είναι ευγνώμονες για ό,τι καλό ζουν. Αυτή είναι μία από τις ουσιαστικές διαφορές των ανθρώπων που θέλουν ν’ αρέσουν κι όσων τους αξίζει να είναι συμπαθείς. Μια έμφυτη κι άδολη αγάπη για τη ζωή κι άρα και για τους ανθρώπους. Η προσέγγισή τους είναι θετική, αλλά ταυτόχρονα εκτιμούν τόσο τις ευχάριστες όσο και τις δυσάρεστες στιγμές ως εμπειρίες.
 6. Επιδιώκουν την ομαδικότητα. Όχι για να αναδειχθούν οι ίδιοι, αλλά γιατί αντιλαμβάνονται πως το «μαζί», η ομαδική προσπάθεια και η συνεργασία με άλλους ανθρώπους τους πηγαίνουν μπροστά. Είναι άτομα συντροφικά.
 7. Δεν αποφεύγουν τη δουλειά. Οι συμπαθείς άνθρωποι είναι φιλότιμοι γιατί αντιλαμβάνονται πως χωρίς προσπάθεια και προσωπικό κόπο τίποτα δεν επιτυγχάνεται. Γι’ αυτό συνήθως είναι άτομα αυτοδημιούργητα που παλεύουν για τους στόχους τους με θεμιτά μέσα.
 8. Ακούν τους άλλους. Μια ποιότητα που εκτιμάται ιδιαίτερα κι όχι άδικα. Πολλοί μιλούν, λίγοι ακούν. Οι αληθινά συμπαθείς άνθρωποι είναι καλοί ακροατές, όχι μόνο ομιλητές. Δίνουν συμβουλές από καρδιάς, χωρίς να προβάλλουν τα δικά τους προβλήματα στους άλλους.
 9. Έχουν τρόπους. Κάπως αυτονόητο μετά από όσα έχουμε αναφέρει. Οι αγαπητοί άνθρωποι είναι ευγενικοί, λένε «ευχαριστώ», «παρακαλώ», δίνουν σφιχτά το χέρι και δεν θεωρούν δεδομένη τη συμπάθεια των άλλων. Την επιδιώκουν.
 10. Είναι αληθινοί. Το ότι είναι συμπαθείς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαϊδεύουν αυτιά ή να ασκούν διπλωματία σε όλα τα επίπεδα. Οι άνθρωποι που θέλουν όλοι για φίλους και συνεργάτες είναι πρόσωπα που θα βγουν μπροστά σε μία αδικία, που θα μιλήσουν ανοιχτά με επιχειρήματα για όσα πιστεύουν και δεν θα θυσιάσουν τις προσωπικές τους θέσεις για να κερδίσουν μερικούς ακόμα «θαυμαστές». Θα τοποθετηθούν με σεβασμό, αλλά με ειλικρίνεια.


  xx