Τα μυστικά επιτυχίας για τους στόχους της νέας σεζόν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που τον βαραίνουν όλα τα νέα ξεκινήματα, στην ουσία μιλάμε για την άτυπη Πρωτοχρονιά, την αρχή της σεζόν. Μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες επαναπροσδιορίζουν τους στόχους τους και ξεκινούν με όρεξη τον δρόμο για την επίτευξή τους.

Σαφώς, υπάρχουν κάποια μυστικά επιτυχίας για να καταφέρετε τα όσα θέλετε και αυτή τη χρονιάκαι εμείς θα σας αποκαλύψουμε τα πιο βασικά.

  • Ξεκινάμε από το γιατί

Χρειάζεται πάντα κάποιο σημαντικό κίνητρο για να στηρίξετε τη επικείμενη δράση σας . Ξεκινήστε ρωτώντας τι θέλετε να δείτε από τον εαυτό σας την νέα σεζόν. Τι θέλετε να αλλάξετε; Τι θέλετε να πετύχετε; Γιατί όλα αυτά είναι σημαντικά για εσάς; Ποια αποτελέσματα ή συναισθήματα θέλετε στο τέλος της σεζόν; Πολλοί ξεκινούν χωρίς να έχουν απαντήσει το γιατί με αποτέλεσμα να χάνουν και το κίνητρό τους στη πορεία και να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες.

  • Οργάνωση

Η σωστή προετοιμασία και οργάνωση είναι απαραίτητη αν θέλετε να είστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις αλλά και στον εαυτό σας για τους στόχους που θέσατε. Προμηθευτείτε σημειωματάρια, μαρκαδόρους, post-it οτιδήποτε σας βοηθά να μένετε οργανωμένος και να συνεχίζετε την πορεία προς την επιτυχία. Καταγράψτε στόχους, συναντήσεις, σκέψεις και την πρόοδο σας και δεν θα βγείτε χαμένοι. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε ένα ημερολόγιο  για να κρατάει οργανωμένο το πρόγραμμά σας.

  • Δημιουργήστε ορόσημα

Οι στόχοι δεν είναι μόνο η επίτευξη της μεγάλης εικόνας. Θα κουραστείτε και ίσως εγκαταλείψετε και την προσπάθεια σας αν εργαστείτε μόνο για τον μεγάλο σας στόχο. Αντ’ αυτού δημιουργήστε μικρότερους στόχους ορόσημα που θα σας οδηγήσουν στον μεγάλο. Έτσι θα έχετε πιο συχνά κάτι να γιορτάζετε και να σας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσετε.

  • Φτιάξτε ένα πλάνο

Καταγράψτε τα επιμέρους βήματα που πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε στόχους και τους μικρούς και τους μεγάλους. Η δημιουργία ενός σχεδίου δράσης θα σας κρατήσει σε σωστή πορεία. Καθώς προχωράτε σε κάθε βήμα του σχεδίου σας, διαγράψτε το για να δείτε πόσο περισσότερο πρέπει να προχωρήσετε και να αισθάνεστε αισιόδοξοι για την πρόοδό σας.

  • Αναλάβετε δράση

Οι στόχοι δεν πρόκειται να επιτευχθούν από μόνοι τους. Μόλις έχετε ένα σαφές σχέδιο για το πώς πρέπει να κινηθείτε για να επιτύχετε τους στόχους σας, ήρθε η ώρα να λάβετε δράση. Βάλτε το σχέδιό σας σε εφαρμογή.

  • Προσαρμοστείτε

Πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε βάση σχεδίου και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να προσαρμόσετε το πλάνο σας σε αυτά τα εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν. Τα εφεδρικά πλάνα όσο και αν δεν μας αρέσει να χρησιμοποιούμε, πρέπει να υπάρχουν και αυτό είναι εντάξει.