Την Κυριακή 31 Μαρτίου ο «3ος Μυρμιδόνων Άθλος» στα Φάρσαλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Ο Δήμος Φαρσάλων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας (Π.Ε Λάρισας) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 21 χλμ. με + 850 μ. θετικής και αρνητικής υψομετρικής.Ο «3ος Μυρμιδόνων Άθλος» θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1. Ημερομηνία διεξαγωγής:Κυριακή 31 Μαρτίου 2024
2. Στοιχεία αγώνα Απόσταση:21 χλμ. με + 850 μ. θετικής και αρνητικής υψομετρικής
3. Ώρα εκκίνησης: 9:00 π.μ.
4. Τόπος διεξαγωγής: Φάρσαλα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί σηματοδοτημένο μονοπάτι. Η απόσταση είναι 21 χλμ με +850 μ. Θετικής και αρνητικής υψομετρικής καθώς ξεκινάει και τερματίζει στο ίδιο σημείο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στον σύνδεσμο
Θα λάβετε email επιβεβαίωσης (ελέγξτε και στα ανεπιθύμητα) με τα στοιχεία της εγγραφής σας, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε εάν έχει επιβεβαιωθεί η πληρωμή σας.

Η λήξη εγγραφών είναι την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 ή μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών.

ΟΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 300 αθλητές

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική πλατεία Φαρσάλων Άγαλμα Αχιλλέα.

ΠΑΡΟΧΕΣ:
Οι παροχές του αγώνα είναι:
1. Αριθμός συμμετοχής
2. Αναμνηστικό μετάλλιο
3. Chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης
4. Αναμνηστικό τεχνικό t-shirt
5. Παροχή νερού, ηλεκτρολυτών και μικρογευμάτων στους σταθμούς αλλά και στον τερματισμό.
Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα).

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται στο τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού στο δημοτικό κατάστημα Φαρσάλων, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στα τηλέφωνα: 2491350141-2 & 2491350116, στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα «ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ ΑΘΛΟΣ» κ. Δημακόπουλο Ιωάννη : 6974816417 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Φαρσάλων www.farsala.gr

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «3ου Μυρμιδόνων Άθλου»
Η ομάδα έργου για τον 3ο «Μυρμιδόνων Άθλο» στο Δήμο Φαρσάλων θα είναι δεκαμελής με σκοπό τη διοργάνωση του αγώνα. Θα λειτουργεί εντός και εκτός του ωραρίου εργασίας και σύμφωνα με τις διατάξεις περί συλλογικών οργάνων.

Η σύνθεσή της έχει ως εξής:
4.1. Δημακόπουλο Ιωάννη του Γεωργίου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Αθλητισμού,ως Πρόεδρο.
4.2. Μπασαγιάννη Χρήστο του Δημητρίου, Δημοτικό Σύμβουλο, ως μέλος
4.3. Γούλα Απόστολο του Νικολάου, Πρόεδρο του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας,ως μέλος
4.4. Βαρακλιώτη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, Πρόεδρο της Κοινότητας Φαρσάλων, ωςμέλος
4.5. Πατσιούρα Δημήτριο του Αθανασίου, μέλος της Κοινότητας Φαρσάλων, ωςμέλος
4.6. Πιτσάβα Φωτεινή του Βασιλείου, μέλος της Κοινότητας Φαρσάλων ως μέλος
4.7. Γεροβασίλη Αθανάσιο του Γεωργίου, Δημοτικό Σύμβουλο, ως μέλος
4.8. Γιαννακού Δήμητρα – Τριανταφυλλιά του Γεωργίου, εθελόντρια ως μέλος
4.9. Αγγελόπουλο Νικόλαο του Δημητρίου, μέλος του RunningTeamFarsalaως μέλος
4.10. Καψιώχα Άγγελο του Νικολάου, μέλος του RunningTeamFarsala, ως μέλος
4.11. Ζαχαρή Βασίλειο του Ευαγγέλου, μέλος του RunningTeamFarsala, ως μέλος

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
1. ΓΕΝΙΚΑ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των υπεύθυνων του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

2. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: 5 ώρες

3. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ:
Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό.

4. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί.

5. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ:
Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

6. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ:
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

7. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε πέντε σημεία.

8. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση παπουτσιών ορεινού τρεξίματος. Συστήνεται επίσης να έχουν αδιάβροχο ή αντιανεμικό, καπέλο ή σκούφο, γάντια. Η εγκατάλειψη εξοπλισμού κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.

9. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο/διαδρομή.

10. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:
Οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον Διευθυντή Αγώνα, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

12. ΑΣΦΑΛΕΙΑ:
Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Θα υπάρχουν τρεις υποστηρικτικοί σταθμοί (7ο χιλιόμετρο, 14ο χιλιόμετρο και τερματισμός).
Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμό.

13. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ:
Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

14. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος.

15. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ
Σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές θα δοθούν συλλεκτικά μετάλλια.

Οι 3 πρώτοι αθλητές και αθλήτριες της γενικής κατάταξης θα βραβευθούν με κύπελλο και μετάλλιο και θα εξαιρεθούν από τις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες.

Όσον αφορά στις ηλικιακές κατηγορίες, οι πρώτοι αθλητές θα βραβευθούν με κύπελλο και μετάλλιο.

Οι ηλικιακές κατηγορίες για τους άνδρες έχουν ως εξής: 18-29 ετών, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
και για τις γυναίκες: 18-29 ετών, 30-39, 40-49 και 50+.

Προϋπόθεση για να γίνει ηλικιακή κατηγορία είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων αθλητών/αθλητριών.

16. ΠΟΙΝΕΣ:
Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή. Επιβάλλεται σε: 1) ρύπανση διαδρομής, 2) κοψίματα διαδρομής shortcuts), 3) ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους συναθλητές και το προσωπικό της διοργάνωσης, 4) απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά.

17. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:
Ο Δήμος Φαρσάλων και οι διοργανωτές του αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα.

Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Ο Δήμος Φαρσάλων και οι διοργανωτές του αγώνα αποποιούνται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

18. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.
Στον 3ο Μυρμιδόνων Άθλο θα ισχύουν τα μέτρα και οι όροι διεξαγωγής όπως αυτοί ορίζονται στο εγκεκριμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Υγειονομικό Πρωτόκολλο.

19. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
– Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 (Δυτική είσοδος του Αισθητικού Άλσους) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Αθλητισμού και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Καθαρισμός και Ανακύκλωση από τους μαθητές, στα μονοπάτια του Αισθητικού Άλσους .

– Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 (Δυτική είσοδος του Αισθητικού Άλσους) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Αθλητισμού και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Περίπατος και ενημέρωση για μαθητές στα μονοπάτια του Αισθητικού Άλσους

– Από 30 & 31-3-2024 Δράση φύλαξης του βουνού σε συνεργασία με το 2ο Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων και του Σώματος Οδηγών.xx